Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Les tortugues més esperades

Solta de les cries de tortuga careta a Elx

Laura Martínez

Fa unes quantes setmanes una tortuga careta va triar una platja de Sueca per a depositar al voltant de 80 ous. El 112, després de rebre l’avís, es va encarregar de portar aquest espècimen protegit a la reserva de la platja de les Palmeres per a protegir-la dels turistes i dels curiosos.

La tortuga careta és una espècie en perill d’extinció i protegida per la legislació internacional, europea, nacional i autonòmica valenciana, per la qual cosa la solta de les cries s’ha convertit en un dels esdeveniments més esperats a les platges de Sueca. Un succés que, segons l’Ajuntament, només ha ocorregut a les costes valencianes quatre vegades.

Tal és la fascinació per aquests animals que l’Associació Xaloc ha organitzat el Campament Tortuga per atendre i vigilar els ous. El termini d’inscripció es va obrir la setmana passada i dilluns que ve començaran les atencions voluntàries. Els voluntaris han de fer un seguiment científic del niu, així com també atendre als sons que emeten i tenir en compte les condicions ambientals, com ara la temperatura. De la mateixa manera, es fan responsables de la conservació i la neteja de la platja.

La solta està prevista per a l’última setmana d’agost o la primera de setembre i es farà de manera parcial. Les cries seran portades a l’Oceanogràfic en primer lloc per a dur a terme un programa d’alliberament d’una part de les tortugues; les altres creixeran durant un any en un entorn protegit i seran soltades més avant.

Etiquetas
stats