Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Les tortugues més esperades

Solta de les cries de tortuga careta a Elx

Laura Martínez

Fa unes quantes setmanes una tortuga careta va triar una platja de Sueca per a depositar al voltant de 80 ous. El 112, després de rebre l’avís, es va encarregar de portar aquest espècimen protegit a la reserva de la platja de les Palmeres per a protegir-la dels turistes i dels curiosos.

La tortuga careta és una espècie en perill d’extinció i protegida per la legislació internacional, europea, nacional i autonòmica valenciana, per la qual cosa la solta de les cries s’ha convertit en un dels esdeveniments més esperats a les platges de Sueca. Un succés que, segons l’Ajuntament, només ha ocorregut a les costes valencianes quatre vegades.

Tal és la fascinació per aquests animals que l’Associació Xaloc ha organitzat el Campament Tortuga per atendre i vigilar els ous. El termini d’inscripció es va obrir la setmana passada i dilluns que ve començaran les atencions voluntàries. Els voluntaris han de fer un seguiment científic del niu, així com també atendre als sons que emeten i tenir en compte les condicions ambientals, com ara la temperatura. De la mateixa manera, es fan responsables de la conservació i la neteja de la platja.

La solta està prevista per a l’última setmana d’agost o la primera de setembre i es farà de manera parcial. Les cries seran portades a l’Oceanogràfic en primer lloc per a dur a terme un programa d’alliberament d’una part de les tortugues; les altres creixeran durant un any en un entorn protegit i seran soltades més avant.

Etiquetas
stats