eldiario.es

9

Cent maneres de reivindicar l’Orgull

Els ajuntaments valencians preparen nombroses iniciatives per a omplir els carrers d’arcs de Sant Martí i celebrar l’Orgull LGTB aquest dissabte

El Ayuntamiento de Paiporta pinta sus escaleras con la bandera LGTB

El Ayuntamiento de Paiporta pinta sus escaleras con la bandera LGTB

Centenars d’arcs de Sant Martí omplin els carrers dels municipis valencians amb vista a l’Orgull LGTB. Els ajuntaments valencians s’han bolcat a fer visible la festivitat i potenciar la reivindicació, també en el vessant més simbòlic, introduint gradualment en l’espai públic elements representatius del col·lectiu.

Els més originals han pintat escales, passos de vianants o han col·locat parelles en els semàfors. Alguns, com Benicàssim, Castelló i Morella, han organitzat el ‘Queer Fest’, una setmana plena d’activitats i concerts. Altres municipis com Paterna, Pego, Paiporta o Xàtiva han pintat uns quants bancs al voltant de la localitat.

La Universitat de València s’hi suma amb l’exposició “HomoAlphabet” al Rector Peset, proporcionant al visitant arguments per a viure una experiència d’aproximació sensible i reflexiva en el món LGTB per a pensar i debatre obertament, en públic i en privat, a partir del nou repertori lèxic. La Universitat Politècnica, d’altra banda, ha penjat una bandera a la façana. El col·lectiu Lambda (col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) ha posat en marxa El viaje de Flop, un contacontes per a explicar la diversitat, que ha passat per la Pobla de Farnals, Buñol, Xirivella, Quart de Poblet, Foios i un llarg etcètera.

En altres municipis com l’Eliana celebren el mes de l’orgull amb cursos, exposicions i tallers i a Xiva, Algemesí, Gandia es poden veure mostres gràfiques i anar a les xarrades organitzades pels ajuntaments. Cal destacar, a més, el festival Mostra la Ploma, celebrat del 8 al 12 de juny, en què s’han projectat 9 curtmetratges i 3 documentals de diferents nacionalitats.

Com ocorre cada vegada que un col·lectiu oprimit lluita per fer-se visible i una administració hi dóna suport, han arribat les crítiques, els intents de crear polèmica i el boicot a les iniciatives. És el cas d’algunes pintades als bancs, en què es lligen inscripcions com ‘Fuck gays’ o ‘No gays’, que han estat denunciades per sindicats i particulars en les seues xarxes socials.

Malgrat les manifestacions d’intolerància, la festa de l’Orgull continua i tindrà el seu dia gran aquest dissabte, coincidint amb la Nit de Sant Joan, amb la manifestació a les 19:30 a la Porta de la Mar i la posterior festa a la plaça de l’Ajuntament.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha