eldiario.es

9

El Museo Arqueológico investiga com es va colar una formiga en la vitrina hermètica de la Dama d'Elx

El centre nacional ha iniciat la revisió de l'estanqueïtat de les seues vitrines i ha reforçat el sistema de control de plagues en detectar un insecte sobre l'escultura il·licitana, que no ha patit danys

Tant l'Ajuntament d'Elx com el representant de Compromís en el Senat exigeixen al Govern explicacions i qüestionen la idoneïtat que el bust romanga fóra de la seua ciutat

Imagen de la Dama de Elche en su vitrina del Museo Arqueológico Nacional

Imatge de la Dama d'Elx en la seua vitrina del Museu Arqueològic Nacional

El Museo Arqueológico Nacional ha iniciat una revisió de totes les seues vitrines i del sistema de control de plagues en haver detectat una formiga en l'urna que alberga la Dama d'Elx.

El centre, dependent del Ministeri de Cultura, assegura que després d'una revisió de la peça aquesta es troba en perfecte estat. "Al estar realitzada amb material inorgànic (pedra calcària), no pot ser afectada pels insectes", assenyala el ministeri en un comunicat. Durant el dimecres, assegura Cultura, l'empresa instal·ladora de les vitrines "durà a terme una revisió exhaustiva de les mateixes per a conèixer per on va poder accedir l'insecte i aplicar les mesures que es consideren oportunes perquè un incident així no es torne a produir".

Com va publicar el dilluns aquest diari, divendres passat un visitant del museu va gravar i va difondre per Twitter com un insecte recorria el cap del bust il·licità, una obra que data entre el segle V i l'IV a. de C. L'usuari, que no ha volgut parlar amb cap mitjà de comunicació, ha eliminat el vídeo perquè no volia causar polèmica.

Fonts del museu asseguren a aquest diari que no s'expliquen com ha pogut arribar fins a ací, ja que hi ha protocols que se segueixen de forma estricta. Les urnes, expliquen aquestes fonts, s'obrin seguint un calendari i està present el personal de conservació, restauració i seguretat.

Fragmento del vídeo en el que un visitante denuncia haber visto una hormiga en la Dama de Elche

Fragment del vídeo en el qual un visitant denuncia haver vist una formiga en la Dama d'Elx

“El museu està subjecte a un protocol de conservació preventiva i duu a terme revisions i neteges de manera sistemàtica a l'interior de les vitrines. No hi ha de quin preocupar-se ni generar alarmes ja que han funcionat tots els protocols”, ha assenyalat posteriorment el director general de Belles arts i Patrimoni Cultural, Luis Lafuente.

L'alcalde d'Elx, ciutat que porta dècades reivindicant la tornada del bust, exigeix explicacions al Govern sobre les mesures de seguretat del museu, ja que és un dels motius pels quals la figura està entre les seues parets. D'altra banda, el senador de Compromís Carles Mulet ha presentat una bateria de preguntes en la Cambra alta per aquest mateix assumpte i qüestiona la idoneïtat del centre museístic per a custodiar la joia il·licitana.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha