eldiario.es

9

Podem obliga als seus socis del Botànic a signar un compromís per aprovar els Pressupostos

El president de la Generalitat, la vicepresidenta i els representants de PSPV, Compromís en les Corts accedeixen a la proposta d'Antonio Estañ de crear una comissió de seguiment dels pressupostos, a blindar les polítiques socials i a simplificar la seua tramitació

Els partits del Botànic aproven els comptes del Consell per a 2018 amb el vot en contra de PP i Ciutadans

Antonio Estañ, Ximo Puig y Mónica Oltra firman la actualización del Botànic

Antonio Estañ, Ximo Puig i Mónica Oltra signen l'actualització del Botànic

Habemus pressupostos. Les Corts han aprovat aquest dijous, amb els vots favorables del PSPV, Compromís i Podem, el vot en contra de PP i Ciutadans i l'abstenció dels no adscrits els comptes del Consell per al pròxim exercici. Previsiblement, els últims pressupostos que s'executen íntegrament, ja que els següents es veuran afectats per les eleccions autonòmiques.

Però la imatge del dia ha sigut una altra. La primera foto d'Antonio Estañ, líder de Podem, signant un document de revisió del Pacte del Botànic. Tan sols unes hores abans que arribara la votació, els de la formació morada han traslladat a PSPV i Compromís i als líders del Consell el document amb els compromisos que van anunciar dimarts passat. Una espècie de lletra xicoteta de l'acord de legislatura, que ratifica la confiança dels tres partits en el pacte del Botànic. Ximo Puig, Mónica Oltra, Antonio Estañ i els portaveus parlamentaris: Fabiola Meco, Manolo Mata i Mireia Mollà han subscrit el document que obliga a crear una comissió de fiscalització dels pressupostos durant 2018, a facilitar la seua comprensió i a blindar les polítiques socials.

"Amb la signatura d'aquest acord assegurem que les mesures socials d'aquests pressupostos queden blindades davant qualsevol modificació o ajust", ha destacat el líder de Podem.

"Açò demostra el fàcil que és fer Botànic", ha expressat la vicepresidenta del Consell després de la signatura. El document, segons ha destacat Oltra, "blinda" no solament les polítiques socials, sinó l'acord de Govern en el seu conjunt, per dins i per fora. "Els pressupostos són més Botànics que mai, més transparents i més socials. Blindem l'educació, la sanitat i els serveis socials per seguir garantint drets".

PSPV, Compromís y Podem aprueban los presupuestos de la Generalitat para 2018

"Estabilitat és la paraula que defineix a aquest Govern. Som de les primeres autonomies a tenir aprovats els seus pressupostos", ha assenyalat Ximo Puig. "Hem demostrat que aquest és un govern de tots els valencians, que està a favor de les persones i les seues oportunitats de futur. Avui són més que fa tres anys", ha destacat el president.

Concretament, l'acord exigeix llegibilitat i accessibilitat dels comptes públics a partir de la pàgina web de Transparència de GVA Oberta; l'elaboració d'informes sobre l'estat d'execució dels pressupostos; la compareixença del conseller d'Hisenda cada tres mesos per a explicar com estan evolucionant els comptes així com la protecció dels programes que afecten als serveis públics essencials a partir de l'augment de crèdits ampliables.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha