eldiario.es

Menú

Puig: “La diversitat no pot ser excusa per a privilegis ni discriminacions”

El president valencià reivindica la reforma de la Constitució i un finançament “just i equitatiu” per a la Comunitat Valenciana

Les primeres paraules de Ximo Puig han estat per a les víctimes de la violència masclista, les víctimes de la crisi i les víctimes del metro

El cap del Consell ha protagonitzat en un Palau de la Generalitat “que ha tornat a obrir les portes” el seu primer discurs com a president

- PUBLICIDAD -
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ofrecido su primer discurso como jefe del Consell

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha oferit el seu primer discurs de Cap d'Any com a cap del Consell

El cap del Consell, Ximo Puig, ha protagonitzat aquest dimecres, 30 de desembre, el seu primer discurs de Cap d’Any com a president en un Palau de la Generalitat, “la casa de tots els valencians”, que “ha tornat a obrir les portes per sempre” i que és “símbol de la història, la cultura i el progrés de la Comunitat Valenciana”.

Puig, que ha advocat per una reforma de la Constitució, s’ha referit a aquesta nova etapa en el Consell com un temps de “reparació, reconstrucció i renaixement. La reparació de les ferides, dels oblits i dels drets perduts”. Una de les seues primeres referències ha estat per a les víctimes de la violència masclista, especialment envers les onze dones assassinades a la Comunitat, “superar l’alifac masclista és una obligació ètica i una exigència política”.

També ha tingut paraules per a les víctimes de la crisi, “els que no tenen faena, els dependents i les famílies que no han rebut les ajudes que mereixen; els xiquets condemnats a estudiar en barracons i les seues famílies que no podien pagar els llibres de text o els pensionistes que deixaven els tractaments per no poder pagar els medicaments”, així com també per a les víctimes del metro i “totes les persones oblidades durant massa anys”.

Reconstrucció

Ximo Puig ha expressat que “tots els recursos” han d’orientar-se a la lluita contra la desocupació “reindustrialitzant, innovant, facilitant l’accés al crèdit…”, a més de lluitar perquè “ningú s’aprofite del que és de tots. I la transparència és l’antídot de la corrupció”.

L’exigència d’un finançament “just i equitatiu” per a la Comunitat Valenciana també ha estat present en el parlament del cap del Consell, “ens juguem els nostres serveis públics bàsics: l’educació, la sanitat, els serveis socials… i la capacitat de créixer per a crear treball”.

Així, s’ha mostrat contundent en assegurar que el reconeixement de la diversitat en el si d’Espanya “no pot ser excusa ni per a privilegis ni per a discriminacions”, alhora que sentenciava que la Comunitat Valenciana “actuarà amb lleialtat i fermesa”, impulsant “el canvi i l’estabilitat” a Espanya.

Max Aub i Vicent Andrés Estellés

El president ha citat en el seu discurs Vicent Andrés Estellés: “Hi haurà un dia que no podrem mes i llavors ho podrem tot”, i Max Aub, “deia que hi ha tres tipus de persones: els que expliquen la seua història, els que no l’expliquen i els que no tenen història”. 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha