Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La trama de l’AVE i els regals a la consellera ‘X’, el PP esguitat de nou per la corrupció

Les tres conselleres de l’època d’Alberto Fabra: Asunción Sánchez Zaplana, Isabel Bonig i María José Catalá

Miguel Giménez

València —

Aquesta setmana s’han fet públiques les investigacions de la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària per un presumpte desfalc de prop de 18 milions d’euros en la construcció del tram de l’AVE entre Alacant i Múrcia, un altre cas de corrupció que va tenir lloc entre el 2011 i el 2014 amb la Comunitat Valenciana com a escenari principal. La trama va omplir de regals –per valor de 400.000 euros– responsables de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), el titular del Jutjat d’Aigües d’Oriola i una consellera valenciana sense especificar.

Així, en el sumari –revelat per la Cadena SER– figura una consellera que hauria rebut una peça de Swarovski valorada en 232 euros i pins d’or per un import de 10.400 euros, i també pernils de Jabugo per 6.866 euros. En l’època investigada, amb Alberto Fabra en la Generalitat, formaven part del Consell tres dones: l’actual líder del PP i responsable llavors de Territori, Isabel Bonig; l’alacantina Asunción Sánchez Zaplana, que ocupava la cartera de Benestar Social; i María José Catalá, titular d’Educació i Cultura. Abans, i en el Consell heretat de Francisco Camps, també en formaven part Lola Johnson (Turisme), Maritina Hernández (Agricultura) i Paula Sánchez de León (vicepresidenta).

Tant des del PSPV com des de Compromís han denunciat aquest nou cas de corrupció. Així, mentre el socialista Manolo Mata o la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, han instat la líder dels populars a indicar el nom de la consellera que va rebre els regals de la trama, la diputada valencianista Mireia Mollà ha recordat que Bonig va ser la titular de Territori en l’etapa en què es van produir les irregularitats, insinuant que tenia competències en matèries que “podrien beneficiar la trama de la construcció de l’AVE Alacant-Múrcia”.

Davant d’aquestes informacions, la dirigent popular ha criticat la utilització política del PSPV i de Compromís d’aquest tema, insinuacions que ha considerat “política barata i baixa”, ja que, ha aclarit, les competències en matèria d’adjudicacions de l’AVE “no són de la Conselleria”. A més, ha advertit Mollà que podria acabar “davant d’un jutge” per haver “embrutat el nom de la gent” amb “calúmnies”. Així, ha estat rotunda en afirmar que no va rebre regals, com la mencionada figura de Swarovski.

Etiquetas
stats