Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Joan Ribó ofereix València per a acollir l'Open Arms: “Som una ciutat oberta i amb un deure humà”

El fundador y director de la ONG Proactiva Open Arms.

Europa Press

València —

0

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat aquest dissabte que ofereix la ciutat per a acollir el vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms perquè València és “una ciutat d'acolliment, oberta i amb un deure ètic i humà amb les persones que arrisquen les seues vides fugint del terror, la guerra o la misèria”.

El vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms va rescatar aquest dijous 55 persones que anaven a bord d'una pastera que s'afonava al Mediterrani i cerca un “port segur” per al seu desembarcament. Un dia després, durant la matinada d'aquest divendres, va rescatar a 69 persones “amb signes inequívocs de violència” patida a Líbia. Entre elles, dues dones embarassades que han sigut evacuades per la Guàrdia Costanera italiana aquest dissabte.

En aquest context, l'alcalde de València ha anunciat que sol·licitarà al Govern d'Espanya que òbriga el port de la ciutat a aquest vaixell amb 124 migrants a la deriva. La petició es formularà al costat de la Generalitat Valenciana.

“Volem continuar el camí que comencem amb el Aquarius”, ha indicat Joan Ribó, abans d'afirmar: “València i els valencians volem estar al costat dels valors de solidaritat, de benestar i de llibertat que Europa sempre ha representat”.

L'alcalde de València ha mostrat la seua “confiança que el Govern no dubtarà a posicionar-se en la mateixa línia” que el govern municipal i autonòmic valencians. “Les vides d'aquestes persones no poden esperar més”, ha resolt.

Etiquetas
stats