Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

“La víctima de violència de gènere ha d’anar a un lloc i eixir amb tot solucionat”

Un coche de Policía Nacional con distintivos en apoyo a las víctimas de violencia de género

Laura Martínez

0

“Soc partidari de més campanyes de conscienciació en violència de gènere. Com va passar amb el terrorisme, les persones s’hi acostumen i perden la sensibilitat. Si no es denuncia, no podem fer res”. Són paraules de Miguel González de Fez, un dels màxims responsables de la Policia Nacional.

El comissari principal de la Policia Nacional a València ha participat dijous en unes jornades sobre l’actuació policial davant de la violència de gènere, organitzades pel departament de Dret Penal i moderades per l’acadèmica Paz Lloria, on el comissari ha traslladat les preocupacions del cos, que podrien resumir-se en una: la falta de recursos.

Quan una dona pateix una agressió, explica el comissari, se li adjudica un agent protector, amb un número de telèfon i altres dades perquè la víctima contacte amb ell quan ho necessite. “Si cada protector té 30 protegides... Com ho faran?”, explica el responsable de la Policia Nacional, que considera aquesta figura “importantíssima perquè no hi haja un altre episodi de violència” contra la dona. De Fez enunciava un altre problema: les víctimes van cansant-se de contar la seua rutina i, habitualment, si inicien una nova relació o reprenen l’anterior, van deixant de comptar amb l’agent.

El responsable policial es mostra partidari de la comissaria única per a atenció de delictes relacionats amb la violència de gènere o les agressions sexuals, un projecte que tant la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, com la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, tenen al cap. “La víctima de violència de gènere ha d’anar a un lloc i eixir amb tot solucionat. No anar a deu llocs a tramitar l’ordre de protecció, la d’allunyament... Ha d’eixir i no preocupar-se de res més”, considera De Fez, que creu que les comissaries no reuneixen les condicions per a un tracte bo a les víctimes. Les dones, en aquests casos, “tenen prioritat, però és una prioritat relativa”, afig, en referència al col·lapse en alguns departaments o a l’acumulació de persones que acudeixen a les comissaries. “Les unitats estan ben estructurades, el que falla és la realitat. Hi ha una falta de personal tremenda”, sentencia el responsable.

Etiquetas
stats