Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Un restaurant, una llibreria, un auditori i un espai expositiu per a dotar de contingut l'Àgora

Recreació virtual del CaixaForum.

Laura Martínez

“Un ecosistema cultural, no un edifici dins d'un altre edifici”, és el projecte del Caixaforum per a dotar de contingut i ús l'edifici Àgora, dissenyat per Santiago Calatrava en la ciutat de les Arts i les Ciències, “com entrar en l'esquelet d'una balena buida”. Els responsables de la fundació La Caixa han destapat aquest dijous la maqueta del seu anunciant projecte, un ambiciós model de centre cultural.

Els responsables del Caixaforum han dipositat a mans de l'arquitecte Enric Ruiz-Geli i l'estudi Cloud 9 el disseny i supervisió dels espais. En total, sumaran prop de 6.500 metres quadrats on tindran cabuda concerts, exposicions, tallers i desenes d'activitats culturals. L'edifici està dissenyat per a arribar a la certificació A d'energia eficient, intentant aprofitar totes les fonts naturals.

L'interior de l'Àgora es completarà amb una llibreria, un auditori amb capacitat per a 300 persones, dues sales per a exposicions, un espai familiar i dues sales polivalents en les quals impartir tallers i altres activitats. La primera pedra, segons el director, es posarà en l'últim trimestre d'enguany i es preveu que l'obra finalitze en l'últim del 2020. La col·lecció es nodrirà d'obres del Louvre, el Prat, British Museum o el museu Thyssen, amb els quals la fundació té acords.

Etiquetas
stats