Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oltra assegura que el nomenament d’Hernández en Egevasa no és ètic “ni estètic”

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra

Miguel Giménez

València —

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha censurat la decisió de l’Administració d’Egevasa –empresa mixta propietat de la Diputació de València (51%) i d’Aguas de Valencia (49%)– de nomenar Alberto Hernández Campa, marit de la consellera de Sanitat i secretària federal d’Igualtat del PSOE, Carmen Montón, i home vinculat als socialistes castellanomanxecs, nou director gerent de la mercantil.

Segons el parer d’Oltra, aquest nomenament, a pesar que “compleix tots els requisits” i ha estat decisió de la junta general de l’empresa, no és ètic “ni estètic”, per la qual cosa considera que no s’hauria d’haver produït, “la dona del Cèsar ha de ser-ho i semblar-ho, i el marit també”, ha sentenciat respecte d’això.

La consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives del Govern valencià s’ha mostrat contundent en aquest sentit, “quan un està en política és conscient que té una sèrie de limitacions, i la seua família també, a vegades injustament, però es tenen i es coneixen”.

Així, s’ha referit a l’Acord del Botànic, que ha explicat que és molt clar en el tema de la transparència, i el nomenament d’Hernández Campa és una qüestió que “forma part de l’ètica i de l’estètica”, alhora que puntualitzava que és la seua opinió i no la del Consell, on no s’ha tractat aquesta qüestió.

Nomenament previst per a aquest dimarts

Tal com avançava el diari Levante-EMV, el Consell d’Administració d’Egevasa nomenarà aquest dimarts Hernández Campa director gerent en substitució d’Isidoro Solera a proposta del PSPV.El nomenament té el beneplàcit de Diana Morant, responsable de la Diputació de València en l’empresa mixta, així com també dels socis de govern dels socialistes (Compromís i València en Comú) i del soci privat (Aguas de València).

Etiquetas
stats