Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Obri les portes Promercat-València Film Market, el mercat de coproducció de cinema i televisió valencians

La jornada inaugural va tindre lloc a l'IVAM.

Toni Cuquerella

0

L'IVAM acollia aquest dimarts la inauguració de la primera edició de Promercat- València Film Marquet, un mercat professional de caràcter presencial, especialitzat en la coproducció i adreçat al sector audiovisual.

Durant la intervenció inaugural, la secretaria autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha indicat que “amb la creació de Promercat- València Film Marquet, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport posa a disposició de les indústries culturals plataformes que contribuïsquen al seu desenvolupament. Promercat és a partir d’ara el mercat professional valencià del sector audiovisual, i els seus principals objectius són impulsar la coproducció audiovisual valenciana i donar suport institucional a la distribució dels llargmetratges i sèries produïdes i coproduïdes des d’ací.”

Organitzat per la Conselleria d’Educació Cultura i Esport, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, Promercat se celebra a València en quatre jornades professionals, del 22 al 25 de juny de 2021, coincidint amb la 36a edició del festival Cinema Jove. Les conferències i els pitchs’ se celebren pel matí a l’IVAM i les reunions B2B se celebren pel vespre al Centre Carme Cultura Contemporània (CCCC). 

Més d’un centenar de professionals del món de la distribució i la producció audiovisuals participen al llarg de la setmana en les quatre jornades professionals de Promercat: Promercat Valencià (22 de juny), Promercat Estatal (23 de juny), Promercat Internacional (24 de juny) i Promercat Distribució i vendes (25 de juny). 

En l’acte de inauguració, Raquel Tamarit ha estat acompanyada per la directora de l’Institut Valencià d’Arts Modern (IVAM), Nuria Enguita; la presidenta en funcions de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Mar Iglesias, i la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació (CCMA ), Nuria Llorach.

Coproducció en valencià

La jornada inaugural ha estat dedicada a Promercat Valencià, adreçada a les produccions audiovisuals que busquen la coproducció en valencià, on han participat productores i professionals de l’àmbit lingüístic valencià (Comunitat Valenciana, Catalunya, Illes Balears), així com les respectives televisions: À Punt, TV3 i IB3. 

Promercat Valencià està dirigit a projectes de ficció, tant llargmetratges com sèries, en versió original en valencià. Per a Promercat Valencià, s’han seleccionat dotze projectes, dels quals huit són llargmetratges de ficció, dues minisèries i dues sèries. 

Després de l’acte d’ inauguració, ha tingut lloc la taula rodona ‘En el nou mercat quin és el paper de les institucions i de les televisions públiques?’. 

En aquesta primera trobada han participat el director general de l’IVC, Abel Guarinos; el director general de l'Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya, Miquel Curanta; el director general d’À Punt, Alfred Costa; el director general de TV3, Vicent Sanchis, i el director general d’IB3, Andreu Manresa. El debat ha estat moderat pel coordinador de Promercat, Francesc Felipe. 

En la taula rodona ‘Quin és el model de la televisió pública? Quins continguts poden oferir les televisions de proximitat?’ han participat el director de Continguts d’À Punt, César Martí; el director d’IB3 TV, Joan Carles Martorell, i el cap de Continguts i Programes de Televisió de Catalunya (TVC), Sigfrid Gras, moderats per la directora tècnica de Promercat, Joana Chilet. 

Els actes de matí d’aquesta primera jornada han conclòs amb els ‘pitchs’ dels dotze projectes seleccionats: ‘Aigues mortes’ de Bastera Films (Mallorca), ‘Delta’ de Veranda (Barcelona), ‘Elevated’ de Jaibo Films (Alacant), Favàritx d’ Empàtic (Menorca), ‘L'home dels nassos’ d’Aguacate&Calabaza (Barcelona), ‘L’altra mare’ de Pyewacket Films (València), ‘La invasió dels Bàrbars’ de Stanbrook (València), ‘La seducció’ d’Érase una vez Films (Barcelona); ‘La terra negra’ d’Olivo Films (València), ‘Les vacances de Mara’ de Tarannà Films (València), ‘Olio’ de CEF Produccions (Mallorca) i ‘Tu no eres jo’ de Proyecta Films (València). 

Pr la vesprada, des de les 16:30 hores fins a les 19 hores, s’inicien les reunions B2B entre els representants dels projectes audiovisuals seleccionats per a Promercat Valencià i les productores convidades. Aquestes reunions de negocis se celebren totes les vesprades a la sala refectori del Centre Carme Cultura Contemporània (CCCC).

Etiquetas
stats