Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP de València frena el seu denunciant compulsiu (i imputat) arran del fracàs de les seues demandes contra l’esquerra

La portaveu del grup municipal popular de València, María José Catalá, en el centre de la imatge

Carlos Navarro Castelló

0

“La nostra estratègia serà que quan, apuntem a un assumpte per qüestions jurídiques, tinguem totes les garanties que prospere i derive en responsabilitats polítiques o públiques”.

Així es va pronunciar dimecres la portaveu del grup municipal del PP a València, María José Catalá, en referència a la forma de conducta del partit a l’hora de judicialitzar l’acció del Govern d’esquerres que conformen Compromís i PSPV.

Catalá va comentar que revisaran “tots els processos que hi ha pendents i que deriven de la legislatura passada”, així com “el posicionament del grup en aquest tipus de processos”, al mateix temps que va comentar que “és a la Fiscalia a qui competeix perseguir qualsevol delicte contra la hisenda pública”.

La portaveu popular va insistir que aniran “cas per cas” i valoraran “l’entitat jurídica del que pensem que suposa una il·legalitat o una infracció administrativa”.

D’aquesta manera, va explicar que “hi ha persones amb perfil jurídic en el grup i, en concret, una persona bolcada en l’anàlisi dels casos serà María José Ferrer San Segundo que serà qui portarà l’àrea de qüestions jurídiques i qui discrimine amb encert les qüestions que abordem judicialement; la nostra nova organització treballarà de manera coordinada”.

La dirigent pretén controlar així l’activitat de l’assessor popular, Luis Salom, fa poc refermat en el càrrec i imputat per presumpte blanqueig en el cas Taula, que en el mandat passat va presentar una quinzena de denúncies contra diferents càrrecs de Compromís, el PSPV i València en Comú.

Totes han estat relacionades amb assumptes administratius o amb pretesos fraccionaments de contractes i, fins ara, han acabat arxivades o desestimades (i recorregudes per a allargar el procés) després de la declaració dels denunciats en el jutjat.

Amb això, Salom ha aconseguit poc més que titulars efímers del tipus “Investigat el regidor...” o “Imputat l’alcalde...”.

En el cas de la regidora Anaïs Menguzzato (PSPV), denunciada per falta d’informes en un espectacle pirotècnic, ni tan sols va arribar a admetre’s a tràmit.

Algunes de les causes continuen encara obertes, però amb poques opcions d’acabar en judici tenint en compte el camí que han seguit la resta d’assumptes.

És el cas del presumpte fraccionament de contractes pel qual fa poc va declarar com a imputat el portaveu de Compromís, Pere Fuset, o el d’una pretesa adjudicació a dit d’un estudi educatiu pel qual està imputada María Oliver, exportaveu municipal de València en Comú i ara assessora del vicepresident segon del Consell per Unides Podem, Rubén Martínez Dalmau.

En el cas de Fuset, l’advocat del PP ni tan sols es va presentar com a acusació popular en la seua declaració, malgrat ser Salom l’autor de la denúncia, un tràmit que li haguera costat al partit 2.000 euros de fiança.

Sobre aquest tema, Catalá ho va atribuir al fet que la declaració judicial va coincidir amb tot el procés organitzatiu del partit i va advertir que poden presentar-se en qualsevol moment del procés, encara que va reconéixer que encara no tenen una decisió presa sobre el tema.

Etiquetas
stats