Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

L'Acadèmia completa la seua renovació amb Abelard Saragossà

Ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

elDiariocv

Al tercer ple i després d'unes quantes votacions, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aconseguit tancar la primera renovació autònoma d'una tercera part dels seus membres. En un ple celebrat aquest divendres, s'ha elegit el filòleg i professor de la Universitat de València Abelard Saragossà com a acadèmic. Era candidat a l'elecció amb la periodista Amàlia Garrigós i el director de la Casa Fuster Francesc Pérez Moragon.

Saragossà necessitava un mínim d'onze vots per resultar elegit (la majoria de les 21 places de l'organisme, encara que només hagen estat 17 els votants a causa de baixes i vacants). No ho havia aconseguit ni en la primera convocatòria, en la qual van ser triats Joan Francesc Mira, Rafael Ramos, Carme Miquel, Josep Martines, Immaculada Cerdà i Brauli Montoya, ni en un segon ple, en el qual no hi va haver consens entre els acadèmics.

Amb Abelard Saragossà l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha tancat el procés de renovació de la institució, que havia iniciat el passat 11 de març. El procés ha resultat molt rellevant perquè és la primera vegada que els acdèmics ja no han estat elegits per les Corts Valencianes, fet que representa la definitiva independència de la institució de la tutela política que ha tingut durant els seus primers 15 anys de funcionament.

Els set nous membres de la institució normativa del valencià prendran possessió del càrrec el pròxim mes de juny. El president de l’Acadèmia, Ramon Ferrer, segons un comunicat de la institució, “ha expressat la seua satisfacció pel resultat de la votació i per la generositat demostrada per tots els acadèmics a l’hora de trobar el consens”.

Etiquetas
stats