La portada de mañana
Acceder
El Estado presupuesta más en Andalucía y Catalunya pero ejecuta más en Madrid
Los iconos de la pandemia pasan a la segunda fila
Opinión – Emociones, por Rosa María Artal

El 95,5% dels ajuntaments de la província de Castelló s'adhereix a la gran operació de compra de màscares coordinada per la Diputació

Feines de repartiment de material sanitari adquirit per la Diputació de Castelló.

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat que 129 dels 135 ajuntaments de la província i 4 mancomunitats de les 8 existents s'han adherit a la gran operació de compra de màscares FFP2 homologades que ha impulsat la institució provincial en col·laboració amb l'empresa local que ha subministrat aquest material des del principi d'aquesta crisi.

Els ajuntaments i mancomunitats han sol·licitat un total de 368.637 màscares que arribaran a Castelló des de la Xina en un termini aproximat de tres o quatre setmanes. Martí ha agraït “la confiança mostrada en la Diputació per les alcaldesses i els alcaldes” i “l'agilitat en la seua resposta”, la qual cosa ha permés articular una comanda tan important "en tan sols dos dies hàbils". Els 129 ajuntaments adquiriran 366.887 màscares i les 4 mancomunitats 1.750.

El president ha destacat que amb aquesta operació, que ha sigut secundada pel 95,5% dels municipis, la Diputació actua com a central de compres perquè els ajuntaments puguen adquirir “amb la màxima celeritat i en les millors condicions possibles un material que hui és escàs a tot el món”.

També ha recordat que “per raons d'índole administrativa, en aquests moments la institució provincial no està en condicions de finançar aquesta gran operació de compra de màscares”, encara que ha manifestat que “estem estudiant la creació a mitjà termini d'una línia d'ajudes específiques per als ajuntaments que subvencione part d'aquestes despeses perquè, com és sabut, la nostra vocació és la d'estar al costat dels ajuntaments i, molt més, en una situació tan complicada com l'actual”.

Cal destacar que, a part de coordinar aquesta compra, la institució provincial ha invertit més de 150.000 euros en l'adquisició de 50.000 màscares, 80.000 guants, 2.000 vestits de protecció, 1.100 ulleres, 1.500 litres de gel desinfectant i 5.000 litres de lleixiu. “Aquest material s'està distribuint, de forma totalment gratuïta, entre tots els ajuntaments i mancomunitats de la província per a garantir que els treballadors municipals que realitzen serveis essencials compten amb la deguda protecció”, ha recalcat el president.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats