Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Cullera alçarà un monòlit en honor a Enric Valor

La plaça Enric Valor de Cullera es troba en obres de remodelació.

Toni Cuquerella

0

Cullera alçarà un monòlit en honor a l’escriptor i filòleg valencià Enric Valor. Aquest homenatge se situarà en la plaça que porta el nom de l’intel·lectual de Castalla i es fa en reacció a la retirada del seu nom en una avinguda de Mutxamel: “Hem vist com en algunes poblacions volen que Enric Valor passe a l’ostracisme. Ací, tot el contrari. Li donarem més valor dotant-la d’una escultura en homenatge a l’escriptor i reconegut filòleg valencià, la persona que ens va donar el diccionari i molts recursos del nostre vocabulari valencià”, ha manifestat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

Aquest monòlit serà la rematada final de les reformes de condicionament de la plaça de la localitat que ja porta actualment el nom d’Enric Valor. Aquesta reforma urbana és un projecte que es posa en marxa ara “després de dècades d’abandó” -expliquen des de l’ajuntament- i que permetrà pavimentar tota la zona del pàrquing i crear a partir del passatge per als vianants un parc infantil i una zona verda.

En paraules de l’alcalde Major, “preparem aquesta plaça perquè els veïns i veïnes puguen gaudir d’espais verds, espais d’oci i una zona per a poder estar les famílies a l’aire lliure”. Major també ha destacat que era una reivindicació veïnal i el consistori es va reunir amb ells per a desenvolupar aquesta reforma.

D’altra banda, el regidor d’Urbanisme, Bernat Escolá, preveu que la intervenció estiga acabada abans de l’estiu. “Són més de 300.000 euros invertits per a adequar, asfaltar i senyalitzar la zona d’aparcaments i fer de la zona per als vianants, també, una zona lúdica i arbrada”.

Etiquetas
stats