La portada de mañana
Acceder
Marruecos provoca una crisis con España utilizando a su población
La oleada de mensajes positivos alienta la sensación de que la pandemia se acaba
Opinión - ¿Quiénes son los enemigos del pueblo?, por Rosa María Artal

Els municipis de l'Horta Sud no celebraran festes patronals aquest estiu com a mesura anticovid

Torrent no celebrarà els seus Moros i Cristians de les festes de juliol.

Els municipis de la comarca van acordar en l'última reunió de la Mesa de Diàleg Units per l'Horta Sud de la Mancomunitat de l'Horta Sud celebrada aquest dilluns no celebrar festes patronals aquest estiu com a mesura de prolongació per a lluitar contra la pandèmia.

No obstant això, alguns municipis sí que van manifestar que estaven estudiant fórmules “per a poder organitzar durant els dies assenyalats algunes activitats amb controls d'accés i distància de seguretat” però descarten “celebrar unes festes en format tradicional”, van detallar.

En la reunió, tots els responsables dels municipis van coincidir que es troben treballant per a poder oferir alguna activitat dirigida a col·lectius concrets com a xiquets o joves que puga compensar d'alguna manera l'absència d'unes festes patronals tradicionals.

D'altra banda, tots ells van reconéixer, que quan el percentatge de persones vacunades per a l'estiu siga considerable, això puga portar al fet que “es relaxen algunes mesures”, els municipis són conscients que aquest estiu “caldrà continuar evitant aglomeracions i esdeveniments multitudinaris”.

Escoles d'estiu i obertura de piscines municipals

A més de les festes patronals, en la Mesa de Diàleg Units per l'Horta Sud també es va parlar de la celebració d'escoles d'estiu i de l'obertura de les piscines municipals. En els dos casos, la majoria dels municipis van coincidir que “sí que tenen previst realitzar escoles d'estiu el mes vinent de juliol i que també estan preparant les seues piscines d'estiu per a poder obrir-les pròximament seguint els protocols sanitaris corresponents”.

Finalment, tant la presidenta com el vicepresident de la Mancomunitat de l'Horta Sud Eva Sanz i José Cabanes van traslladar als representants municipals de la comarca la inquietud en el departament de salut corresponent a l'Horta Sud pel lleuger repunt de casos de contagi en la zona. Tant Sanz com Cabanes van traslladar la necessitat de “continuar llançant missatges a la ciutadania a través dels canals de comunicació dels ajuntaments per a demanar un últim esforç als seus veïns i veïnes per a complir amb les mesures sanitàries”.

Per a la presidenta de la Mancomunitat, Eva Sanz, l'acord de no celebrar festes ha de servir com a missatge per a la ciutadania que això “no ha acabat encara”, ja que, prossegueix Sanz, encara que siga veritat que “veiem la llum al final del túnel. La vacunació avança però ara necessitem de tots i totes un últim esforç per a per fi acabar amb la pandèmia. Si ens relaxem ara ens costarà més”.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats