Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les pedregades causen pèrdues per valor de 7 milions a la Vall d’Albaida, la Costera i la Ribera Alta

La pedregada ha afectat unes 9.500 hectàrees de les tres comarques

Toni Cuquerella

0

Les fortes tempestes acompanyades de pedra del principi de setmana ja han afectat principalment al centre i sud-oest de les comarques de la Costera (sobretot Vallada, Canals, Montesa i la Font de la Figuera), de la Vall d’Albaida (Fontanars, Ontinyent, l’Olleria, Aielo de Malferit, Castelló de Rugat i la Pobla del Duc), així com una pedregada a la Ribera Alta (Gavarda, Tous, Antella, Càrcer, Alberic i en la partida de la Garrofera a Alzira). En total prop de 9.500 hectàrees afectades i uns 7 milions d’euros de pèrdues directes en el camp, segons l’informe elaborat pels serveis tècnics de La Unió de Llauradors.

La superfície total afectada se situaria en al voltant de 9.470 ha, de les que 3.663 has serien a la Costera, 5.107 a la Vall d’Albaida i 712 a la Ribera Alta. El 44% de la mateixa correspondria a cítrics, el 32% a caqui, el 15% a vinya (vinificació, més la planta), el 6% a oliverar, el 3% a ametller.

Algunes de les zones afectades ja van patir altres tempestes amb pedra al llarg d’aquest any i gelades de finals d’hivern i com a conseqüència d’això la quantia del dany i pèrdues econòmiques s’acumulen. Concretament, el passat mes de juliol a pràcticament els mateixos termes municipals de la comarca de la Costera ja van patir un fort pedra que afecte a gairebé 2.000 hectàrees i les gelades de finals del passat hivern van provocar danys i pèrdues en el cultiu del caqui a la Vall d’Albaida i a la Ribera Alta.

Etiquetas
stats