Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Sanitat immobilitza més de 100 tones de carn en mal estat a una empresa il·legal a Alzira i 15.000 pernils a Bocairent

L'operació ha estat executada per la Guàrdia Civil

Toni Cuquerella

0

Un total de 100 tones de carn -la majoria de la mercaderia pernils- “en evident estat de deterioració i falta de garanties sanitàries” han estat immobilitzats per la Direcció General de Salut Pública. La confiscació, de la qual ha informat l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició, s’ha produït en dues naus pertanyents a un establiment il·legal situat a Alzira, el qual no tenia autorització sanitària i tampoc estava inscrit al Registre General Sanitari d’Indústries alimentàries. En una altra inspecció a la mateixa mercantil a Bocairent s’han immobilitzat 15.000 pernils i 160 boxes de cartó que contenen al seu torn de 140 a 180 peces de pernil i paleta guarida.

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Púbica, davant l’existència d’un possible risc per a la salut pública, ha immobilitzat els productes, han procedit al cessament de l’activitat de l’establiment i han posat a la disposició de la Guàrdia Civil tota la informació. L’actuació s’està duent a terme en tot moment de manera conjunta amb la Guàrdia Civil per tractar-se d’una activitat il·legal, que no compleix cap requisit sanitari.

A causa d’aquesta situació il·legal, existeix una falta traçabilitat i encara no ha sigut possible determinar amb exactitud l’origen i destinació dels productes immobilitzats.

L’operació policial se segueix desenvolupant, ja que la citada empresa té vinculació amb altres magatzems de la Comunitat Valenciana i d’altres Comunitats autònomes (Castella i Lleó, Catalunya, Madrid i Andalusia). Per part d’aquesta Agència, s’ha procedit a informar a les Autoritats competents de totes les Comunitats Autònomes a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària nacional perquè realitzen les actuacions oportunes.

Etiquetas
stats