Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El cas Emarsa queda vist per a sentència amb quatre penedits i sense rastre dels 24 milions saquejats

D'esquerra  a dreta, Cuesta, Bernácer, Crespo i Morenilla en el banc dels acusats.

Sergi Pitarch

El judici del cas Emarsa ha quedat vist per a sentència després de set anys d'instrucció. En l'última declaració dels acusats, fins a quatre dels principals processats han mostrat el seu penediment i han demanat perdó. Es tracta de l'exgerent Esteban Cuesta, l'exdirector financer Enrique Arnal i els empresaris Sebastián García Martínez i Jorge Ignacio Roca.

Per la seua banda, José Juan Morenilla, l'exalt càrrec de la Generalitat del PP investigat, ha tornat a defensar la seua innocència: “S'ha truncat una carrera professional de trenta anys. Mai no es podrà reparar el meu honor”.

El més contundent en la seua declaració ha sigut Roca, que ha dit que mentre uns altres segueixen en el carrer, ell porta dos anys i mig i catorze dies en la presó, privat de llibertat i sense veure als seus tres fills. L'empresari li ha dit al tribunal: “Dues de les persones que s'han portat el noranta per cent dels diners no han sigut jutjats en en aquest procés”. Es tracta dels empresaris José Luis Sena i Joan Borrás.

Roca ha revelat que ell era 'el gordito' que apareixia en els enregistraments entre diversos acusats, a qui li volien “penjar el mort”.

Tots els acusats que han parlat han apel·lat a la benevolència del tribunal i han assegurat que els set anys d'instrucció els han arruïnat la vida. Un exemple d'això ha sigut Esteban Cuesta. “No he passat ni un sol dia en què no m'haja penedit. Torne a demanar perdó al poble valencià i a tots als que he fallat”, ha sentenciat l'exgerent de l'empresa pública.

Etiquetas
stats