Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El conseller España frena la renovació dels representants de la Generalitat en el port de València mentre segueixen els tràmits de la macroampliació

El president de l'Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Sergi Pitarch

València —

0

El president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, segueix amb la tramitació de la nova macroampliació del port de València, malgrat que l’Ajuntament de la ciutat s’hi mostra contrari si no hi ha una altra declaració d’impacte ambiental i malgrat que mig Govern valencià tampoc la veu clara pel seu impacte en l’entorn i en plena emergència climàtica. Mentrestant, els representants de la Generalitat en el consell d’administració del port, on es ventila aquest projecte estan sense possibilitat de votar els acords perquè ha caducat el seu mandat.

El fet que els representants de la Generalitat estiguen uns quants mesos amb el mandat caducat és fruit de la inacció de la Conselleria d’Infraestructures, que no ha fet la proposta de noms nous. De fet, el conseller del ram, Arcadi España, encara no s’ha assegut amb representants de Compromís i Unides Podem per consensuar les persones que entraran en l’òrgan de gestió del port. L’única cosa clara que tenen les tres forces polítiques del Pacte del Botànic és que ni Vicente Boluda, president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), ni Josep Vicent Boira, comissionat per al Corredor Mediterrani, hi seguiran.

Falta saber si l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero es mantindrà en el consell de l’APV. Sí que ho farà fins que caduque el seu mandat l’any vinent el president de la patronal CEV, Salvador Navarro.

Des de Compromís i Podem hi ha hagut queixes velades en els últims mesos perquè els membres nomenats per la Generalitat en el consell d’administració –dos dels quatre empresaris– no han mostrat el malestar de part del Govern valencià amb una ampliació per a la qual consideren que hauria d’haver-hi una altra declaració d’impacte ambiental. Només l’alcalde de València, Joan Ribó, ha mostrat disconformitat dins i fora del consell d’administració.

En aquests moments, la renovació dels representants de la Generalitat està mesos paralitzada, encara que des de la Conselleria d’Infraestructures asseguren que s’executarà “abans de final d’any”. Fa ja unes quantes setmanes que en Compromís esperen la telefonada del conseller Arcadi España per a asseure’s a consensuar els noms dels tres representants nous més, segurament, el que substituirà a Salvador Navarro.

És important la presència de tots els consellers en l’APV en un moment en què s’està definint l’estratègia futura del port que afectarà també la ciutat, l’entorn i les platges del sud. Aurelio Martínez continua amb el seu nou projecte, que ja ha adjudicat a la naviliera MSC i desvirtuant el que ja es va aprovar el 2007 amb molt menys impacte mediambiental.

Etiquetas
stats