Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència de València requereix a 11 condemnats del ‘cas Emarsa’ perquè ingressen a la presó

Esteban Cuesta, Ignacio Bernácer, Enrique Crespo i José Juan Morenilla.

Lucas Marco

0

La secció primera de l'Audiència Provincial de València ha requerit a 11 dels condemnats per la peça principal de l'anomenat cas Emarsa perquè ingressen a la presó. La Sala ha fixat el pròxim 16 de novembre com a data límit perquè acudisquen voluntàriament a un centre penitenciari. 

La Sala ha notificat personalment aquests manaments als reus una vegada rebuda la sentència de cassació del Tribunal Suprem que ratifica la majoria de les condemnes imposades al juny de 2018.

La Secció Primera l'Audiència de València va declarar llavors provat el desviament d'uns 23,5 milions d'euros de diners públics de l'empresa que gestionava la depuradora de la pedania valenciana de Pinedo mitjançant un sistema fraudulent de facturació.

La Sala va condemnar a 24 acusats a penes d'entre nou mesos i 12 anys i mig de presó per delictes de blanqueig de capitals, malversació de cabals públics, suborn, prevaricació i falsedat.

Entre els requerits ara perquè ingressen a la presó figuren els principals condemnats en la causa, com l'expresident i el exgerente de l'Empresa Metropolitana d'Aigües Residuals (Emarsa) o els principals exdirectivos de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) de la Comunitat Valenciana.

Etiquetas
stats