Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El ministre Óscar Puente anuncia l'aprovació de l'ampliació del Port de València

Óscar Puente (dreta), Carlos Mazón i María José Catalá.

Carlos Navarro Castelló

València —

0

El ministre de Transports, el socialista Òscar Puente, ha visitat aquest dijous el Port de València en plena onada reivindicativa de l'ampliació nord per part del sector empresarial i dels partits que governen actualment la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament, tant el PP com Vox.

Acompanyat del president de la Generalitat, Carlos Mazón, de l'alcaldessa María José Catalá, i de la delegada del Govern, Pilar Bernabé, Oscar Puente ha confirmat este dijous que el Consell de Ministres del pròxim dimarts 19 de desembre aprovarà el projecte constructiu dels nous molls amb una inversió pública de 660 milions d'euros, un 22% més del que es preveu.

Ha declarat Puente: “Es treballa en un projecte de nova terminal, no parlaré d'aspectes econòmics i em centraré en l'apartat ambiental”. El ministre ha afegit: “És un projecte ecològic en tota la seua dimensió. Podem arribar a la conclusió que les afeccions existixen i estan contemplades en la declaració d'impacte ambiental de 2007. És un projecte autosuficient i sostenible, s'autoproveïx d'energies netes. Un 93% de contenidors d'aquest port eixen en camió i això ha de canviar per a passar al mode ferroviari. La terminal nord porta aparellada la major terminal ferroviària. El que farem és traure camions que estan col·lapsant la V-30 i això ens ajudarà a augmentar processos de descarbonització”.

El ministre ha afegit que “és un projecte sostenible i de gran inversió públic privada. La més important, és una ocasió que no podíem desaprofitar, no podem continuar esperant”.

El projecte està enmig d'una polèmica pel seu impacte sobre les platges del sud de València el fet d'emparar-se en una declaració d'impacte ambiental de 2007 malgrat les sensibles modificacions que s'han introduït i els efectes sobre la ciutat. Associacions ciutadanes i ecologistes, agrupades en la Comissió Ciutat-Port s'oposen a l'ampliació, que executarà la naviliera MSC. Compromís-Sumar ja ha assenyalat que no donarà suport a l'aprovació de l'ampliació portuària.

Etiquetas
stats