La patronal de la concertada pacta amb la Generalitat Valenciana retornar 100.000 euros pel frau en les subvencions

José Manuel Boquet, president de la patronal de centres concertats quan es van produir les irregularitats.

La Federació de Centres d'Ensenyament (Feceval) ha aconseguit aquest dilluns un pacte de conformitat amb l'Advocacia de la Generalitat Valenciana pel qual reconeix que va haver-hi frau en les subvencions que va rebre i retornarà 75.000 euros d'indemnització i 25.000 de multa. Feceval reconeix així que va tindre alliberats de la patronal que cobraven malgrat no tindre activitat docent i evita la celebració del judici en la secció primera de l'Audiència Provincial de València. 

Aquesta causa, que té el seu origen en una denúncia de Compromís davant la Fiscalia, va ser arxivada a mitjan 2017 però la secció tercera de l'Audiència Provincial de València va ordenar-ne la reobertura després d'estimar un recurs de l'Advocacia de la Generalitat. 

La Fiscalia no va formular acusació contra els dos directius de la patronal de la concertada acusats i demanava la lliure absolució. En el seu escrit d'acusació, l'Advocacia de la Generalitat defensava que els fets atribuïts a l'expresident José Manuel Boquet i a l'exdirector gerent Víctor Villagrasa eren constitutius d'un delicte de frau de subvencions en concurs amb un delicte de falsedat en document privat; i, subsidiàriament, d'un delicte d'estafa, en concurs amb el mateix delicte de falsedat.

En concepte de responsabilitat civil, l'Advocacia reclamava inicialment als acusats una indemnització per a la Generalitat de 758.309,08 euros, més els interessos legals i el pagament de les costes processals. 

Feceval reconeix, en l'acord de conformitat, que es va desviar un 10% del total que sol·licitava com a indemnització la Generalitat Valenciana, segons ha informat València Plaza.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats