Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

César Sánchez (PP) al PSOE de Calp: “No va ser el meu partit el que va matar a Calvo Sotelo”

elDiariocv

Dénia —

Per a defensar que el PP és una força democràtica i que en canvi i al seu judici el PSOE arrossega un fosc passat, l'alcalde de Calp, el popular César Sánchez, no va dubtar a traure a relluir en l'últim ple del municipi alacantí alguns dels episodis més dramàtics de l'Espanya del segle XX.

Així, Sánchez es va dirigir al portaveu socialista, Santos Pastor, per a advertir-li en primer lloc que “el meu partit polític va nàixer en 1977, amb la democràcia. Sí va ser Aliança Popular. I després en 1990 va nàixer el Partit Popular, fruit de la unió de diversos partits amb AP. Així doncs, no és un partit que naix abans de la democràcia, naix amb la democràcia”.

Una vegada defensat el net origen de la seua força política, el també president de la Diputació d'Alacant va entrar en matèria. I va agregar: “I el meu partit polític no ha tingut mai un ministre el cap de seguretat del qual va anar a matar al cap de l'oposició, el senyor Calvo Sotelo. Però és que ens costa molt tenir memòria per al que ens interessa”.

Com després va remarcar en un altre moment del ple, l'alcalde no va dir literalment que aqueix partit responsable de la mort d'un dels grans líders de la dreta en els moments previs a la Guerra Civil fóra el PSOE. Però ho va donar a entendre perquè en tot moment es va estar dirigint al portaveu socialista.

“Jo no crec que vostè siga feixista però…”

Va ser el portaveu de Compromís, Ximo Perles, qui va censurar les referències del primer edil i va recordar que formacions com el PSOE van ser clandestines sota la dictadura de Franco: “M'he sentit profundament ofès malgrat que jo no sóc del Partit Socialista, però jo estic ací pel meu oncle, que va acabar la seua carrera política com subedelegat de Govern amb Zapatero i va ser regidor en la primera legislatura de la democràcia i ell sí que estava en el Partit Socialista abans de la democràcia, jugant-se el tipus per portar la democràcia”.

A continuació, Perles es va referir al passat del PP: “El Partit Popular es va crear en la democràcia, però no va ser de generació espontània. Senyor Sánchez, jo no crec que vostè siga un feixista, que quede clar que no ho crec, però també és veritat que vostès van tenir com a president honorífic fins a no fa massa temps a un exministre de Franco [en referència a Manuel Fraga]”. Finalment, el portaveu de Compromís va exigir “respecte” per a tots “els que han lluitat per la democràcia”, siguen de la ideologia que siguen.

Etiquetas
stats