Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rajoy s’apunta a la protesta de l’escola concertada a la Comunitat Valenciana

Mariano Rajoy, juntament amb Andrea Levy, Isabel Bonig i Rafael Betoret, en la seua última visita a València

Luz Sanchis / Moisés Pérez

Madrid / València —

Com va fer en la precampanya del 20D, Mariano Rajoy torna aquest dimecres a visitar la Comunitat Valenciana. Aquesta vegada no xafarà la capital, sinó que es desplaçarà directament a Alfafar, a pocs quilòmetres. L’interés del president en funcions és reunir-s’hi amb els representants de l’escola concertada, en plena protesta de pares i professors pel que consideren una retallada del Govern de Ximo Puig. D’aquesta manera, el líder del PP s’apuntarà a les crítiques per a defensar que només el seu partit garanteix la llibertat d’elecció dels pares.

Els representants de la Mesa per l’Educació en Llibertat, de què forma part el PP, van demanar per carta a Rajoy que trobara temps per a reunir-se amb ells durant aquesta visita a la Comunitat. La resposta va ser ràpida, ja que el dilluns La Moncloa es va posar en contacte amb ells per a tancar la cita. La visita inclourà després una altra passejada del candidat en què es prodigarà en selfies i autògrafs, però els problemes de corrupció del PP valencià no aconsellaven un acte majoritari a la ciutat que governava Rita Barberá

Aquest diumenge van aconseguir que unes 20.000 persones, el doble segons l’organització, es concentraren a la plaça de la Mare de Déu per exigir la dimissió del conseller Vicent Marzà, a qui consideren un “repressor de la concertada”. Els convocants, les Escoles Catòliques i la Fundació Sant Vicent Màrtir Col·legis Diocesans amb suport de CONCAPA i Feceval, van denunciar retallades d’aquest tipus d’ensenyament pel govern bipartit del PSOE i Compromís.

L’himne de la protesta va ser “Libertad sin ira” i al ritme de Jarcha va poder veure’s que feien palmes i cantaven la famosa cançó de la transició dirigents polítics del PP com Isabel Bonig i Esteban González Pons. Segons la portaveu de les escoles catòliques, el pròxim curs s’eliminaran 18 aules d’aquest tipus de col·legis. La campanya per a “salvar” a la concertada compta amb l’activisme d’Hazteoir.org, que assegura que està “en perill d’extinció” i recull signatures a través del seu web. El text de la campanya alerta sobre el perill que l’Estat “impose els seus paradigmes sexuals o el seu odi laïcista”.

La realitat és que l’ensenyament concertat només perd tres aules el pròxim curs, ja que se n’eliminaran 36, però s’autoritza l’obertura de 33. L’enuig dels manifestants no estava relacionat només amb el nombre de places, sinó també amb l’eliminació del districte únic i la prohibició de finançar-se de manera encoberta cobrant quotes als pares.

D’aquesta manera, la precampanya del líder del PP torna a abundar en els perills dels “governs extremistes i radicals”, que és com els conservadors consideren tots els governs en què participa el PSOE o Podem. A Palma, Génova va organitzar un acte la setmana passada destinat a posar de manifest les diferències entre la gestió del PP i la de les formacions d’esquerra. El vídeo, dins de la web ahoramasquenunca.es, incideix en el fet que els governs d’esquerra, a més de “posar en perill la unitat d’Espanya” i “afavorir la divisió dels espanyols i l’atac als símbols constitucionals”, també “neguen la llibertat d’elecció dels pares”.

Etiquetas
stats