Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Vox utilitza un document del Consell del PP per a criticar l'oposició del PSOE i Compromís al veto parental

José María Llanos i Ana Vega, portaveus de Vox en les Corts Valencianes.

Laura Martínez

València —

0

El partit d'extrema dreta Vox ha difós aquest dijous un document sobre les xarrades que reben els menors en els col·legis públics. Des del perfil del grup parlamentari en les Corts Valencianes, Vox ha difós un formulari de renúncia per a les famílies que desitgen que els seus fills no acudisquen a xarrades d'educació sexual, amb el logo de la Generalitat Valenciana, com si es tractara d'un document recent.

L'escrit que adjunta el partit implica una autorització dels pares al centre pel qual aquests declaren: “Que no considera oportú que el seu fill participe en el programa d'intervenció d'educació sexual”, un programa que “pretén l'abordatge de l'educació sexual des de la perspectiva de la salut”. Vox utilitza el suposat document com un atac als partits del Consell del Botànic II, concretament cap a PSOE i Compromís, que han denunciat el seu intent d'implantar el veto parental.

El partit d'extrema dreta ignora en el seu missatge que el document no té ni tan sols el logo actual de la Generalitat Valenciana, que ha passat per diverses modificacions durant la primera legislatura progressista. Segons la Conselleria d'Educació, aqueix document no es reparteix de manera oficial en els seus centres i no forma part del protocol d'aquest departament. Els tallers o xarrades sobre educació afectiu-sexual s'imparteixen amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat i són els centres els que decideixen adherir-se al programa. És, no obstant això, un document que es facilitava a les famílies en els anteriors governs autonòmics del PP. Els executius populars també van rebutjar l'objecció de consciència educativa que va plantejar com a advocat José María Llanos, actual dirigent de Vox en la Comunitat Valenciana, fa alguns anys amb diverses famílies. La justícia, segons ha informat el diari Levante-EMV, va tombar les seues pretensions.

Etiquetas
stats