Sanitat restringeix les reunions familiars, l'horari de l'hostaleria i l'oci nocturn i confina les residències a València ciutat per l'augment de contagis

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, en roda de premsa.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat aquest dijous mesures restrictives que s'aplicaran en el terme municipal de València a partir d'aquest divendres i que afectaran tant l'àmbit privat i familiar com el sector de l'oci i l'hostaleria i a les residències de persones majors.

Barceló ha justificat les restriccions en l'especial incidència que s'està donant a la capital valenciana quant a l'augment de brots i de contagis, fins al punt que segons ha reconegut, "en alguns es podria parlar de transmissió comunitària perquè s'ha perdut la traçabilitat i no s'ha pogut detectar al positiu zero".

Segons ha detallat, el 35% dels 180 brots registrats en la Comunitat Valenciana s'han produït a la ciutat de València i el 78,7% a la província.

La consellera ha atribuït aquesta circumstància a l'enorme mobilitat que es dona a la ciutat, la qual cosa explica el major nombre de contagis i dificulta el rastreig d'aquests.

Així doncs, segons ha informat, a partir d'aquest divendres i durant un termini mínim de 15 dies tots els locals hostaleria i oci nocturn (pubs i discoteques) de la ciutat de València hauran de tancar a les 1.30 hores.

En el cas de l'hostaleria s'haurà de guardar la distància de seguretat de 1,5 metres entre els comensals de les diferents taules i no es podran superar les 10 persones en una mateixa taula o agrupació de taules. D'altra banda, les discoteques i pubs no podran tindre habilitades pistes de ball, les quals es podran cobrir amb taules i cadires respectant les distàncies de seguretat i amb un aforament del 60%.

En el cas dels hotels, les zones comunes tindran un aforament del 60% i les activitats grupals a l'aire lliure tindran un límit de 25 persones. Les activitats culturals també tindran un aforament del 60%. En tots els casos les màscares seran obligatòries, encara que es puga respectar la distància de seguretat. El botelló també queda prohibit i declarat com a situació d'insalubritat.

En l'àmbit familiar i social de caràcter privat s'establirà un màxim de 15 persones en reunions familiars o d'amics, mentre en l'àmbit de les residències de majors queden suspeses les visites al centre, així com les eixides dels residents, excepte excepcions justificades per criteri mèdic.

Etiquetas
Publicado el
13 de agosto de 2020 - 19:36 h

Descubre nuestras apps

stats