Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sanitat restringeix les reunions familiars, l'horari de l'hostaleria i l'oci nocturn i confina les residències a València ciutat per l'augment de contagis

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, en roda de premsa.

Carlos Navarro Castelló

València —

0

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat aquest dijous mesures restrictives que s'aplicaran en el terme municipal de València a partir d'aquest divendres i que afectaran tant l'àmbit privat i familiar com el sector de l'oci i l'hostaleria i a les residències de persones majors.

Barceló ha justificat les restriccions en l'especial incidència que s'està donant a la capital valenciana quant a l'augment de brots i de contagis, fins al punt que segons ha reconegut, “en alguns es podria parlar de transmissió comunitària perquè s'ha perdut la traçabilitat i no s'ha pogut detectar al positiu zero”.

Segons ha detallat, el 35% dels 180 brots registrats en la Comunitat Valenciana s'han produït a la ciutat de València i el 78,7% a la província.

La consellera ha atribuït aquesta circumstància a l'enorme mobilitat que es dona a la ciutat, la qual cosa explica el major nombre de contagis i dificulta el rastreig d'aquests.

Així doncs, segons ha informat, a partir d'aquest divendres i durant un termini mínim de 15 dies tots els locals hostaleria i oci nocturn (pubs i discoteques) de la ciutat de València hauran de tancar a les 1.30 hores.

En el cas de l'hostaleria s'haurà de guardar la distància de seguretat de 1,5 metres entre els comensals de les diferents taules i no es podran superar les 10 persones en una mateixa taula o agrupació de taules. D'altra banda, les discoteques i pubs no podran tindre habilitades pistes de ball, les quals es podran cobrir amb taules i cadires respectant les distàncies de seguretat i amb un aforament del 60%.

En el cas dels hotels, les zones comunes tindran un aforament del 60% i les activitats grupals a l'aire lliure tindran un límit de 25 persones. Les activitats culturals també tindran un aforament del 60%. En tots els casos les màscares seran obligatòries, encara que es puga respectar la distància de seguretat. El botelló també queda prohibit i declarat com a situació d'insalubritat.

En l'àmbit familiar i social de caràcter privat s'establirà un màxim de 15 persones en reunions familiars o d'amics, mentre en l'àmbit de les residències de majors queden suspeses les visites al centre, així com les eixides dels residents, excepte excepcions justificades per criteri mèdic.

Etiquetas
stats