Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La UDEF deté el president de la Diputació de València, el socialista Jorge Rodríguez, en una operació contra la corrupció

Agentes de la Udef acompañan al presidente de la Diputación de Valencia, Jorge Rodríguez

Sergi Pitarch / Toni Cuquerella

València —

0

La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) de la policia nacional ha entrat a les dependències de la Diputació de València i de l'empresa pública Divalterra per a buscar contractes d'alta direcció i ha detingut tant al president Jorge Rodríguez com al seu cap de gabinet, Ricard Gallego, i altres quatre persones.

A més del president de la Diputació i de Gallego, han sigut arrestats l'assessor Manuel Reguart, el secretari-lletrat assessor del Consell d'Administració de Divalterra, Jorge Cuerda, i els dos directors gerents d'aquesta empresa pública, Xavier Simó i Agustina Brines.

Està previst que Rodríguez, els seus dos assessors i el secretari-lletrat assessor passen el divendres a la disposició del Jutjat instructor.

Aquesta 'Operació Alqueria' s'hauria desencadenat després d'una denúncia del PP davant la Fiscalia que afecta el govern del president de l'ens provincial i també alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez (PSPV). Així, la policia ha precintat el despatx de presidència i també s'ha investigat dins de les dependències del departament d'informàtica.

El Jutjat d'Instrucció número 9 de València és el coordinador de l'operació per una causa que es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics al maig de 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. S'investiguen irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra, antiga Imelsa, en 2015.

Les diligències estan secretes

En el marc de l'anomenada 'operació Alqueria', agents de la UDEF han practicat registres tant en la Diputació de València com el la empresa pública Divalterra i l'Ajuntament d'Ontinyent. El magistrat instructor ha autoritzat també l'entrada i registre en diversos habitatges particulars: la del president de la Diputació i les d'altres investigats.

En el dispositiu, que s'ha activat a les 07.30 del matí amb registres simultanis a les diferents seus i habitatges, han participat, a més dels agents de la UDEF central desplaçats des de Madrid, efectius de la Unitat Central de Ciberdelincuencia i de la Prefectura Superior de València.

La investigació continua oberta.

Origen de la denúncia

La investigació te una primera denúncia interposada pel PP el 29 de desembre de 2016 davant la Fiscalia Anticorrupció, denúncia que va ser admesa a tràmit el 2 de gener de 2017 i arxivada el 4 de gener. Posteriorment, després d'aquest arxiu la mateixa denúncia es va presentar davant el jutjat de guàrdia que ha acabat derivant en la investigació. Ciutadans també va presentar després una altra denúncia per aquesta mateixa causa.

stats