Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Càrrega policial al barri valencià de Benimaclet durant l'intent de desallotjament del centre social ocupat L'Horta

Cordó policial durant el tancament del casal social de Benimaclet.

Carlos Navarro Castelló

València —

0

El centre social anarquista L'Horta creat l'any 2012 per diferents col·lectius socials del barri de Benimaclet després de l'ocupació de l'abandonada alqueria de Tello (del segle XIX) ha vingut recuperant diversos parcel·les abandonades com a horts urbans amb una extensió total d'uns 10.000 metres quadrats.

Aquest dilluns al matí, agents de la Policia Nacional amb personal judicial han accedit al recinte, han procedit al desallotjament de l'alqueria, la qual han tapiat amb portes de seguretat, i han tancat la porta principal d'accés.

Durant la intervenció, desenes de joves activistes s'han concentrat contra l'actuació dels agents amb crits i càntics com “un desallotjament, una okupació” o “fora Policia dels nostres barris”.

En un moment de les protestes, els policies han procedit a carregar. Els incidents han sigut puntuals i la resta de l'acció, encara que no exempta de tensió, s'ha desenvolupat sense majors incidents.

Una vegada finalitzat el tapiat de les portes de l'alqueria i el tancament del recinte, la Policia ha abandonat el lloc a les 10.30 hores i els activistes han tornat a recuperar el recinte i l'alqueria.

Després dels fets, l'advocat del centre social, Adrián Salavert, ha denunciat que l'ordre judicial per la qual s'ha produït el desallotjament ve per una denúncia de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (*Sareb), que és propietària tan sols d'una finca de 100 metres situada a l'interior del recinte “que ni els agents han pogut delimitar”, però no de l'alqueria, per la qual cosa ha assegurat que es tracta d'una intervenció irregular, i l'ha impugnada.

Etiquetas
stats