Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

#VLCenVAL, la València en valencià es trobarà a la Rambleta

La comunicadora Mariola Cubells i l’historiador Vicent Baydal han presentat a l’FNAC #VLCenVAL

elDiariocv

València —

La comunicadora Mariola Cubells i l’historiador Vicent Baydal han presentat a l’FNAC de València un acte lúdic i de debat sobre el valencià que tindrà lloc a La Rambleta el proper divendres 15 de maig des de les 16.30 fins a les 23 hores. Segons han explicat, es tracta d’una jornada que debatrà sobre l’estat del valencià en diversos sectors de la societat, fent balanç d’on s’ha arribat i explorant noves vies per a fer-ne créixer l’ús en nous àmbits.

Quatre seran les temàtiques tractades eixa vesprada. En primer lloc, l’humor i els espectacles en valencià, amb una trobada informal entre Eugeni Alemany i Xavi Castillo. A continuació, un debat sobre l’ús de la llengua en la comunicació empresarial, amb representants de Consum, Caixa Popular, Anecoop i el València CF. Seguidament, una taula sobre indústries culturals, amb Francesc Felipe, d’Escola Valenciana, Violeta Tena, d’El Temps, Vicent Baydal, de Llibres de la Drassana, i Verònica Cantó, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Finalment, l’acte culminarà amb un diàleg entre músics, amenitzat amb les seues cançons en directe, en el qual participaran Miquel Àngel Landete 'Senior', Hugo Mas, Néstor Mir, Jorge Martí, de La Habitación Roja, i el responsable de la Valencian Music Association (VAM!) Joan Gregori Maria.

“València ha d’estar ben orgullosa de la llengua a la qual dóna nom”, comenta Baydal. “En els darrers anys s’han conquerit espais públics que li havien estat vedats durant molt de temps”, afig. Eugeni Alemany i Néstor Mont, que també han participat en l’acte, han destacat eixa normalitat amb què el valencià va guanyant adeptes. La jornada, que compta amb el patrocini de les marques Ambar, Caixa Popular, Consum, La Parrilla de Pollos Planes i Anecoop, serà gratuïta prèvia inscripció en la pàgina web de La Rambleta.

Etiquetas
stats