Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Franco perd el cognom, però no les misses, a la catedral de València

Només es llegeix "Francisco"  en l'anunci d'una missa per Franco el 20 d’agost a la catedral de València.

elDiariocv

El calendari de misses de la catedral de València continua incloent una celebració mensual en sufragi del dictador Francisco Franco, encara que el nom va perdent lletres en el calendari a mesura que augmenta l’escàndol públic. Així, per al dissabte 20 d’agost, la informació catedralícia preveu que la primera missa del dia, la de les huit del matí, s’oferisca en sufragi de “Francisco”.

El 18 de juliol passat, aniversari del colp militar que portaria Franco al poder després d’una cruenta Guerra Civil, la relació de “intencions de les misses” va anunciar que la de les 19 hores estaria dedicada a Francisco F. Llavors, l’arquebisbe de València, el polèmic cardenal Antonio Cañizares, va eixir al pas de les crítiques mitjançant un comunicat en què es desmarcava de l’oficina parroquial de la catedral, que funciona “de manera autònoma”.

L’Arquebisbat va recordar que Cañizares ha elogiat en públic el paper de l’Església en la lluita per la democràcia en la Transició i la reconciliació dels espanyols, però va afegir que l’encàrrec de les misses prové d’un particular i el codi de dret canònic impedeix “vetar” cap persona per la qual es demane una missa.

El fet, com recorden fonts del món catòlic valencià, és que la missa per Franco, que se celebra cada dia 20 perquè va morir un 20 de novembre, ha començat, d’un temps ençà, a no anunciar-se amb totes les lletres per a camuflar-la. Tantes lletres ha perdut que ja se censura el cognom complet del dictador, encara que la celebració litúrgica persisteix.

Etiquetas
stats