Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Joan Ribó: “El turisme és fonamental però cal regular-lo i adequar-lo perquè ens beneficie a tots”

L'alcalde de València, Joan Ribó.

Laura Martínez

València cerca l'equilibri entre ser un municipi turístic sense arribar a la massificació i que l'activitat no perjudique els veïns. L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, considera fonamental l'activitat turística, tant com el respecte a la població i al desenvolupament de la seua vida quotidiana.

Ribó, nouvingut de vacances, ha oferit una roda de premsa aquest dijous per a fer balanç de les xifres i conflictes relacionats amb el sector coneguts fins ara. Posant l'accent principalment en les reivindicacions de 'les 'kellys' -les treballadores dels hotels en especial situació de precarietat-, l'alcalde ha assenyalat la necessitat que els beneficis que aporta el turisme es repartisquen entre tots els agents implicats. “El turisme creix com a aportació al PIB i mentre baixen els salaris, no pot ser”, ha dit. “Els beneficis del turisme s'han de repartir i per això els treballadors han d'aconseguir dues coses: més estabilitat laboral i millors salaris”, ha insistit l'alcalde.

Perquè aquest repartiment es produïsca, el primer edil proposa una taxa als apartaments turístics, ja que aquests “no generen tanta ocupació com els hotels” i, per contra, sí generen major despesa a les arques públiques, com per exemple en les tasques de neteja. A més, l'alcalde exigeix al Govern central major regularització per a aquests apartaments, ja que l'administració local sent que no té capacitat sancionadora suficient i “no per qüestió de voluntat”.

D'altra banda, el consistori treballa amb la Generalitat perquè cada municipi puga establir una taxa al turisme si ho considera oportú, així com per a millorar les normes de convivència i cercar la forma que no s'aconseguisquen nivells de massificació com a Barcelona o Palma de Mallorca. “Un turisme sostenible no pot créixer indefinidament, ha d'arribar a uns equilibris i estar diversificat”, ha explicat Ribó, encara que ha recordat que València no està en situació d'alarma i es troba “lluny” d'altres ciutats, però “no per això se n' ha de desentendre”.

Etiquetas
stats