Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sánchez entén que la “repercussió mediàtica” hauria estat “zero” si no fóra Calp el municipi afectat

César Sánchez amb Mariano Rajoy i Isabel Bonig a Calp

Rubén Peñalba

Alacant —

El president de la Diputació d’Alacant i alcalde de Calp, César Sánchez, creu que la “repercussió mediàtica” hauria estat “zero” si el seu vot en el ple provincial passat, que va aprovar una ajuda per a arreglar la N-332 de competència estatal, fóra per a un municipi del qual ell no fóra primer edil.

Ho ha afirmat en un comunicat arran de la informació d’eldiariocv.es que desvela aquest divendres que la parcel·la més gran afectada per la reforma és una que l’Ajuntament va expropiar a la seua sogra el mes de novembre passat.

Sánchez s’ha referit així després de conéixer-se la petició de dimissió del grup provincial de Compromís. El president provincial, no obstant això, s’ha definit com “una figura política incòmoda” per al Consell de Ximo Puig (PSPV) i Mónica Oltra (Compromís).

Sobre l’actuació en la carretera, Sánchez ha afirmat: “Jo no decidisc per on passa la carretera ni on s’ha de situar una rotonda. Són decisions tècniques. Els que han decidit on se situen i sobre quin sòl són els professionals tècnics de la Generalitat Valenciana, a través d’un estudi de planejament, i els del Ministeri de Foment”.

Per això, ha entés que “no hi ha cap incompatibilitat per part meua en la votació favorable que en el ple provincial de dimecres passat va donar eixida a l’aprovació de l’obra de millora de seguretat, mobilitat i accessibilitat de les urbanitzacions de Calp i les partides rurals de Benissa”.

D’aquesta manera, al seu parer, el seu “vot favorable és una decisió que no vulnera la Llei de procediment administratiu” atés que “els terrenys que preveu el projecte són titularitat de l’Ajuntament de Calp i no de cap particular, motiu pel qual no hi ha relació de consanguinitat”.

Motivacions polítiques

Per a Sánchez “està clar que hem entrat en precampanya, però crec que en política no val tot i amb aquesta polèmica queda palés que Compromís pretén judicialitzar aquesta campanya”.

“No es pot permetre que es pose en dubte aquest projecte per motivacions polítiques amb l’objectiu de desgastar el contrari, ja que l’actuació salva vides i evita accidents”, ha sentenciat Sánchez, que ha aclarit que “com a president de la Diputació ho hauria aprovat exactament en els mateixos termes, tant si s’haguera executat a Xàbia com al Campello o a Xaló”.

Ha volgut recordar que no va participar en el conveni d’expropiació de terrenys al municipi de Calp, signat el 23 d’octubre passat, ni tampoc en el ple del consistori en què es van ratificar aquests acords amb els propietaris afectats, com explica eldiariocv.es en la informació publicada aquest divendres.

I a més, confirma que “en aqueixa sessió plenària municipal, retransmesa en directe i que van poder seguir tots els ciutadans de la localitat, tant el Partit Popular com el PSOE i Compromís van votar a favor de la iniciativa”, alhora que ha puntualitzat que la regidora del PSPV, María José Femenía, també es va abstenir en la votació del ple, igual que ho va fer ell, “perquè son pare hi té sòl afectat, concretament 4.207 metres quadrats, i per aquesta expropiació percebrà 327.000 euros”.

Seguretat viària

Sobre el projecte en la N-332, l’alcalde de Calp ha defensat que implicarà una millora de la seguretat viària de la zona i l’accessibilitat i ha subratllat que la societat de Calp està reclamant-la “des de fa 30 anys, quan la població només tenia 2.000 habitants. ”Hui ens visiten 120.000 persones a l’estiu“, ha matisat el president.

“Si ja eren necessàries les rotondes fa dècades, molt més ho són en l’actualitat, quan vam patir tristament fa uns mesos la mort d’un dels nostres veïns que va ser atropellat just on se situa una de les rotondes projectades”, ha explicat.

“Tot projecte que millore la seguretat viària i evite accidents, sempre tindrà el suport de César Sánchez. Estiga situat on estiga. Governe qui governe”, ha conclòs.

Etiquetas
stats