Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Barxeta presenta 2.500 firmes contra l’abocador projectat al seu terme

L'alcalde de Xàtiva i president del Consorci de Residus, Roger Cerdà

Toni Cuquerella

0

Un grup de veïns de Barxeta han presentat un total de 2.500 firmes (el poble té 1.607 habitants) en contra de l’abocador projectat al seu terme municipal, impulsat per l’empresa privada Servicios Medioambientales de Valencia, SL.

Les firmes s’han presentat al PROP de Xàtiva i els impulsors de la iniciativa han estat acompanyats per l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, qui també és president del Consorci de Residus (COR). Cerdà, qui ha mostrat el seu suport a la iniciativa, ha assenyalat que “es tracta d’una iniciativa privada que no forma part del Pla de Gestió de Residus, ni compleix amb els requisits adients i pot afectar greument a l’ecosistema d’aquell paratge natural”.

El projecte de l’empresa suposa una àrea d’eliminació de residus que ocuparia 128.000 metres quadrats i tindria una vida útil de 30 anys. La instal·lació estaria ubicada al terme de Barxeta, prop de la localitat veïna de Llocnou d’en Fenollet.

Des de l’Ajuntament de Barxeta s’han mostrat contraris a la instal·lació recordant que la zona està a la vora d’un paratge natural i Ecologistes en Acció denuncia que falta l’estudi d’impacte ambiental previ a la declaració d’interés comunitari. Des de la Conselleria de Territori insisteixen que encara és prompte perquè el projecte s’ha de sotmetre a més informes de viabilitat, tant mediambientals com urbanístics.

Etiquetas
stats