eldiario.es

9

La Generalitat i l’Ajuntament de València no recuperen res del cas Nóos mentre Balears rescata 619.000 euros

El Govern de Francisco Camps i l’Ajuntament amb Rita Barberá d’alcaldessa van pagar a la fundació del cunyat del rei 3.882.000 euros per l’organització de dues edicions del València Summit i un informe dels Jocs Europeus

L’Agència Tributària si que recuperarà amb les condemnes i les multes 2.182.243,24 euros que abonaran Iñaki Urdangarín, Diego Torres, la infanta Cristina i Ana María Tejeiro

Urdangarin, junto a Camps y Barberá en el Valencia Summit de 2005 que organizó Nóos.

Urdangarin, amb Camps i Barberá en el Valencia Summit de 2005 que va organitzar Nóos.

“Recuperar els diners robats” és el mantra que molts polítics utilitzen per a tranquil·litzar la societat davant el reguitzell de casos de corrupció i sentències que es prodiguen pràcticament diàriament. En el cas Nóos, ni la Generalitat valenciana ni l’Ajuntament de València podran dir que han recuperat un sol euro dels 3.882.000 euros que ambdues institucions van injectar a la fundació del cunyat del rei Iñaki Urdangarín en dos anys, segons la sentència del Tribunal Suprem, que ja és ferma.

Tots els càrrecs polítics valencians que van ser jutjats per l’Audiència de Palma han quedat absolts definitivament pel Tribunal Suprem, que també ha entés que els diners que va cobrar la Fundació Nóos per muntar el congrés València Summit i un informe dels Jocs Europeus, en concret 3.882.000 euros, no hauran de tornar a les arques públiques de la Generalitat i al consistori de la capital valenciana.

Més bona sort han tingut les institucions de les Illes Balears, ja que el Tribunal Suprem ha ratificat que els membres de la trama corrupta han de retornar 619.000 euros a la Fundació Illesport.

Iñaki Urdangarín, Diego Torres i l’expresident balear Jaume Matas hauran de reintegrar el 97,5 % de 619.000 euros a la fundació per a la promoció de l’esport que va córrer amb les despeses dels capritxos del gendre del rei emèrit. L’altre 2 % el reembossarà l’exdirector general d’Esports balear Pepote Ballester i el 0,5 % restant Gonzalo Bernal, exdirector gerent de la Fundació Illesport.

L’Agència Tributària si que veurà rescabalats els diners defraudats a través de les multes imposades per l’Audiència de Palma i ratificades pel Suprem pels delictes contra la Hisenda Pública i els fraus en l’IRPF. En concret, 2.182.243,24 euros que hauran de reintegrar Urdangarín, Diego Torres, la infanta Cristina i Ana María Tejeiro.

Urdangarín haurà de pagar 839.479,44 euros per dues multes contra la Hisenda Pública i la devolució de quotes defraudades en l’IRPF. Diego Torres haurà d’abonar aquestes multes per aquests delictes, però amb un muntant d’1.033.663,8 euros. La infanta Cristina haurà d’abonar per la seua responsabilitat civil a títol lucratiu 172.550 euros per la malversació de cabals públics del seu marit i Ana María Tejeiro 172.550 euros per aquests delictes comesos per Diego Torres.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha