Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Antonio Estañ, nou líder valencià de Podem

Antonio Estañ.

elDiariocv

València —

Amb un total de 3.096 vots, un 41,6%, ha aconseguit el diputat en les Corts Valencianes Antonio Estañ, convertir-se en el nou secretari general de Podem al País Valencià. En una votació en la qual van participar 7.685 inscrits al llarg de la setmana passada, la candidatura d'Estañ va superar amb claredat les de Pilar Lima, que va obtenir 2.420 vots (32,5%), i de Fabiola Meco, que va aconseguir 1.920 vots (25,8%).

Els resultats de l'assemblea ciutadana, que es va iniciar el diumenge 14 de maig amb una jornada de debat en el pavelló del Cabanyal, a València, s'han fet públics aquest dilluns i suposen l'aposta dels militants de la formació morada per una via autònoma. El líder estatal de Podemos, Pablo Iglesias, no havia dissimulat la seua aposta per la candidatura de la senadora Pilar Lima, que no ha aconseguit el seu objectiu. De fet, l'elecció es plantejava com una batalla per l'autonomia de Podem al País Valencià. La tercera aspirant, la dipuatda autonòmica Fabiola Meco, estreta col·laboradora del secretari general sortint, Antonio Montiel, ha quedat relegada a la tercera posició, víctima de les crítiques de les altres dues candidatures.

Estañ s'ha vist impulsat a la direcció valenciana de Podem per un grup de joves dirigents i càrrecs electes, entre els quals s'inclouen els secretaris generals de les principals ciutats valencianes. La seua llista Aprofundir el Canvi va pactar amb els anticapitalistes que encapçala Daniel Geffner per a convertir-se en Una Marea per Aprofundir el Canvi.

Estañ defensa la necessitat de consolidar l'autonomia de decisió de Podem a la Comunitat Valenciana i una actitud més combativa que done més perfil propi a Podem en relació amb el Pacte d el Botànic amb el PSPV-PSOE i Compromís, que sosté el govern de Ximo Puig i Mónica Oltra.

Etiquetas
stats