Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

Dos menors ferits pels bous al carrer a pesar de tenir prohibida l’entrada

Bous al carrer.

Laura Martínez

En 24 hores només han resultat ferides cinc persones en els festejos taurins, dues de les quals menors d’edat. Els menors són un jove de 15 anys a Calp i una xiqueta de 13 anys a Museros, ambdós durant la matinada del dissabte.

Els menors de 16 anys tenen prohibida la participació en aquests festejos, segons el decret de la Generalitat aprovat el 2015. En l’article 91 d’aquest decret es tipifica com a infracció greu tant la participació com “permetre la participació”, per la qual cosa l’Administració i les penyes taurines organitzadores incorren en responsabilitat.

El menor de Calp es va colar en els festejos, segons publiquen mitjans locals, mentre que la xiqueta ferida a Museros hi va anar amb entrada. És més, segons assegura la mare en el diari Levante, a la seua filla li van vendre l’entrada sense comprovar l’edat mitjançant el DNI. La menor va patir una cornada de 10 centímetres a la cama esquerra a la plaça de bous portàtil i va ser operada a l’hospital La Fe dissabte mateix.

De la seua banda, el jove de 15 anys de Calp va ser banyegat cap a les 2 de la matinada després d’entrar en el recinte i animar el bou. Segons publica el mateix diari, la regidora de Festes assegura que totes les mesures de seguretat es compleixen i que, a pesar que es té en compte la prohibició, els advertits fan cas omís i “és molt complicat evitar-ho”, per la qual cosa demanava la col·laboració dels pares.

El director de l’Agència de Seguretat d’Emergències, José María Ángel, va anunciar durant el cap de setmana que la Generalitat obrirà un expedient per a investigar si en el cas de Museros va haver-hi negligència per les penyes taurines.

Etiquetas
stats