Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'arquebisbe Cañizares afirma que la Generalitat Valenciana conculca la llibertat d'educació

Imatge de la Missa d'Infants de València celebrada per Cañizares

Toni Cuquerella

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, va aprofitar aquest diumenge la Missa d'Infants durant la festa a la Mare de Déu dels Desamparats per a fer diferents al·legats polítics. Entre ells, va demanar ajuda a la patrona de la ciutat de València per a “defensar els drets humans inviolables i fonamentals” com el dret “a l'ensenyament i llibertat d'educació, clarament amenaçats en la nostra terra”.

L'arquebisbe al·ludia a la reducció per part de la Generalitat Valenciana d'aules concertades en batxillerat, que va motivar fa una setmana una manifestació del sector privat de l'educació, on s'emmarquen els centres de l'Església Catòlica. A ells els ha donat el seu suport polític el PP, que va arribar a fer una plantada en les Corts Valencianes al govern de la Generalitat.

Durant l'homilia en la Plaça de la Verge, el cardenal Cañizares va parlar sobre aquells joves que estan “subjectes a addiccions com a droga, alcohol o sexe”, que són “instrumentalitzats per interessos inconfesables, rebaixant-los a objectes”. Així, va invocar a la Verge dels Desemparats en ajuda dels joves que cerquen treball, “que estan desanimats per no tenir ocupació després del sacrifici dels seus estudis o que són utilitzats amb contractes 'basura' i han d'anar-se a l'estranger”. També va parlar d'aquells que “són manejats per ideologies tan enganyoses i plenes de mentida per legislacions ideològiques en el camp de l'ensenyament”.

El cardenal va fer referència a les famílies “que pateixen en els seus països d'origen i en els camps de refugiats”, víctimes de “la violència i la guerra”. Amb açò, va demanar que finalitze “la guerra a Síria i la violència a Veneçuela” perquè regnen “la pau, la llibertat i els drets”.

Cañizares va demanar que les famílies valencianes “per sobre de tot tipus de divisions” sàpien mantenir una “convivència pacífica inspirada en el sentiment de solidaritat fraterna i amor cristià” i sàpien repudiar pacíficament “comportaments impositius, injusts o dictatorials”.

Etiquetas
stats