Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els TEDAX destrueixen un obús de la Guerra Civil trobat en la golfa d'un habitatge a Alcublas

Imatge del projectil destruït.

Toni Cuquerella

0

Els TEDAX han destruït un obús de la Guerra Civil trobat en un habitatge d'Alcublas, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat

El passat dia 2 de maig la Guàrdia Civil va rebre l'alerta de la troballa en una casa vella de la localitat d'Alcublas. La casa havia sigut adquirida recentment pels seus actuals propietaris, els quals durant les tasques de neteja i condicionament de l'habitatge de tres altures, van trobar el projectil situat en la golfa. Després de baixar la caixa en la qual es trobava el projectil i examinar-la, van donar avís a la Guàrdia Civil de la localitat de Casinos.

Una vegada coneguts els fets, l'Equip de desactivació d'Explosius de la Guàrdia Civil de València es va desplaçar al lloc, on prèviament es va assegurar la zona per part d'agents de la guàrdia urbana a fi d'extremar precaucions.

Personats membres del GEDEX, es va verificar que es tractava d'un projectil d'artilleria de 75 mm de calibre de la passada Guerra Civil. Aquest artefacte va ser retirat pels TEDAX que es trobaven de servei, procedint aquests a la seua destrucció en la pedrera de la Serratilla del municipi de Buñol amb mitjans propis de l'especialitat.

Etiquetas
stats