Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Llíria posa en marxa un projecte per a obtindre gas renovable dels seus residus urbans

La iniciativa ha sigut presentada a l'Ajuntament de Llíria.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament de Llíria ha donat a conéixer un projecte avantguardista en la gestió dels seus residus orgànics amb la construcció d'una planta que produirà gas de manera sostenible a partir de l'acció de bacteris anaerobis, que viuen en absència d'oxigen, sobre els residus que es produeixen en la localitat.

La planta, segons informen fonts municipals, està promoguda i dissenyada per Genia Bioenergy, enginyeria energètica valenciana especialitzada en energies renovables i compta amb el suport de Enagás. Serà capaç de biodigerir 90.000t dels residus orgànics que es generen en la localitat cada any iniciant un model de sostenibilitat, descarbonització i economia circular.

El projecte ha sigut presentat amb la presència de l'alcalde, Manolo Civera; la directora general d'Indústria i Energia, Empar Martínez; i el Ceo de Genia Bioenergy, Gabriel Butler.

En el procés, els residus orgànics de tota mena, des de la fracció orgànica dels RSU, fins als produïts per l'activitat agroalimentària i el fem de bestiar boví, es convertiran mitjançant processos biològics naturals (l'acció dels bacteris) en 13 milions de m³ de gas cada any o uns 60 GWh/any d'energia tèrmica. Amb el gas produït podrien cobrir-se les necessitats de 8.500 llars, apunten les mateixes fonts.

El gas obtingut de fonts renovables serà sotmés a un procés de depuració per a ser convertit en biometà i injectat en la xarxa de gas natural, des d'on es distribuirà per al seu consum en indústries, llars o com a combustible per a vehicles, destaquen des del consistori.

Etiquetas
stats