Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Una competició d’hípica que concentra 200 genets a Oliva es deslliura de les restriccions, perquè és internacional

Imatge d'una prova d'hípica.

Carlos Navarro Castelló

0

Des de dimarts passat dia 12 de gener se celebra l’Spring MET 2021 en les instal·lacions d’Oliva Nova (a la Safor), una competició d’hípica que es prolongarà previsiblement fins al 25 d’abril i que reuneix aquests dies uns 200 genets de tot el món.

La concentració de caravanes, genetes i cavalls ha cridat l’atenció dels ciutadans de la localitat per la situació epidemiològica, ja que des del 7 de gener passat fins dijous ha estat confinada perimetralment per l’alta incidència de la pandèmia.

No obstant això, l’alcalde d’Oliva, David González (Compromís), ha assegurat a elDiario.es que la prova té el vistiplau de la Conselleria de Sanitat i de la Sotsdelegació del Govern, perquè es tracta d’esportistes professionals i té a més caràcter internacional, ja que la competició és valedora per a la classificació dels Jocs Olímpics de Tòquio.

González ha afegit que tots dos requisits estan recollits en el nou decret que s’acaba d’aprovar i que, a més, les proves són a porta tancada i, per tant, no hi ha públic, per la qual cosa compleixen totes les mesures sanitàries exigides per Sanitat.

En concret, les noves mesures aprovades dimecres per la Conselleria de Sanitat Universal estableixen que “es procedeix al tancament de les instal·lacions i dels centres esportius, oberts o tancats, amb l’excepció dels necessaris per al desenvolupament de competicions internacionals o estatals d’esport professional i els entrenaments respectius, i els necessaris per al desenvolupament de competicions oficials federades d’àmbit internacional o estatal i de caràcter no professional i els entrenaments respectius”.

Sobre els 200 participants, ha afirmat que és el total de participants, però que no significa que tots coincideixen al mateix temps en les instal·lacions, sinó que depén de cada prova.

Etiquetas
stats