Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La jutgessa envia a presó l'exsubdelegat del Govern Rafael Rubio i l'exvicealcalde de València Alfonso Grau

L'exsubdelegat del Govern a València, Rafa Rubio, i qui va ser mà dreta de Rita Barberá, Alfonso Grau.

elDiariocv

València —

0

La titular del jutjat d'Instrucció número 13 de València, que investiga el cas Assut, ha decretat l'ingrés en presó comunicada i sense fiança de l'exsubdelegat del Govern a València, el socialista Rafael Rubio, i l'exvicealcalde de València Alfonso Grau, el qual va ser la mà dreta de l'exalcaldessa popular Rita Barberá, que va morir al novembre de 2016.

Tal com ha avançat el diari Levante-EMV, també ha enviat a presó el presumpte enginyer financer de la trama, Joaquín P.R. i l'empresari Jaime Febrer en considerar que existeix risc de destrucció de proves i de fugida, mentre que la resta dels detinguts ha quedat en llibertat sota fiança.

La decisió de la magistrada, que considera la presumpta trama corrupta com a grup criminal, es produeix després que la Fiscalia Anticorrupció demanara l'ingrés en presó provisional per a Rubio i Grau.

La causa, que es troba sota secret de sumari, investiga els delictes de prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig, tràfic d'influències i associació il·lícita.

Operació Assut

Es tracta de la segona fase del cas Assut, en què el Jutjat d'Instrucció número 13 de València investiga presumptes mossegades amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d'obra pública de l'Ajuntament de València haurien realitzat.

La causa, que va arrancar en 2017 i roman secreta, està oberta per delictes de suborn, prevaricació, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública, tràfic d'influències, associació il·lícita i grup criminal. 

En una primera fase del procediment es va detindre l'advocat José María Corbín, cunyat de Barberá, i el lletrat Diego Elum, encara que posteriorment tots dos van quedar en llibertat amb mesures. Al costat d'ells figuren com investigats la dona i les filles de Corbín.

Etiquetas
stats