Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Lucas Marco posa llum als episodis més foscos de la repressió franquista en 'Autòpsia d'un país', editat per Sembra

'Autòpsia d'un país', editat per Sembra Llibres.

elDiariocv

0

El periodista Lucas Marco, redactor de l'edició valenciana d’elDiario.es, ens ofereix en aquest llibre publicat per l'editorial Sembra Llibres, una colpidora crònica per entendre els capítols de repressió política més foscos de la nostra història recent. Camps de concentració ocultats, robatoris de nadons, les cartes de criminals de guerra exiliats a casa nostra, els psiquiatres franquistes que experimenten amb presoners en busca del gen roig, la veritat oculta de la Brigada Político-Social o la impunitat de torturadors com Billy el Niño entre paelles i farres a Benicàssim.

Però, com explica el músic i escriptor Xavi Sarrià al pròleg del llibre, en Autòpsia d’un país també hi ha llum. La dels centenars de persones que durant anys han treballat per obrir escletxes de veritat entre tanta foscor. Històries de vida i d’esperança, d’activisme i perseverança, de tresors ocults que es van salvar de l’horror franquista.

Els textos reunits en aquest volum s’han publicat en elDiario.es al llarg de quasi tres anys. Traduïts per Joan Ramon Borràs, encarregat de la versió en valencià del diari, recullen explicacions de com aconseguir ADN en una fossa comuna, històries de repressors i vençuts, descripcions dels tresors subterranis que emergeixen a la ciutat i altres batalles que no apareixen als mapes.

Després de la gran acollida del seu primer treball d'investigació sobre la Brigada Político-Social Simplemente es profesionalidad (Alfons el Magnànim, 2018), Lucas Marco ens ofereix ara un llibre bàsic i necessari per entendre com la gent normal i corrent del nostre país s’ha enfrontat a la maquinària de la desmemòria per desmuntar els discursos d’odi que ens continuen amenaçant.

Etiquetas
stats