Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Mossegades a l’Ajuntament de València: l’UCO rastreja expedients dels anys 2005 a 2010 de cinc delegacions municipals

L'edifici Tabacalera, propietat de l'Ajuntament de València.

Carlos Navarro Castelló

0

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van rastrejar dilluns durant tot el dia expedientes de fins a cinc delegacions de l’Ajuntament de València en el marc de l’operació Azud, la segona fase de la qual es va activar al final de la setmana passada i que fins ara s’ha saldat amb l’ingrés a la presó de l’exsotsdelegat del Govern a València, el socialista Rafael Rubio, i l’exvicealcalde de València Alfonso Grau, que va ser la mà dreta de l’exalcaldessa popular Rita Barberá, morta al novembre del 2016.

Els agents van accedir al matí a les dependències d’Urbanisme des d’on van centralitzar la cerca de documentació dels departaments de Desenvolupament Urbà, Patrimoni, Serveis Socials, Cicle Integral de l’Aigua i Intervenció relativa a diverses adjudicacions fetes durant dos mandats de Rita Barberá en què Grau va ser el seu número dos i responsable de grans projectes fins al 2011, quan va ser nomenat vicealcalde i responsable de les actuacions relacionades amb el Parc Central i amb la prolongació de Blasco Ibáñez a través del Cabanyal.

Segons ha esbrinat elDiario.es, els integrants de l’UCO van requisar diversos expedients dels anys 2005 a 2010 en què se circumscriu la investigació pel presumpte cobrament de mossegades a canvi d’adjudicacions, encara que no n’ha transcendit el contingut pel fet d’estar sota secret totes les actuacions.

Entre la documentació requisada figuren uns quants expedients que els agents ja van precintar el 2018 en la primera fase del mateix cas pel qual està imputat pel presumpte cobrament de mossegades el cunyat de Barberá, José Corbín, la seua dona Asunción Barberá (germana de l’exalcaldessa) i les tres filles, entre altres persones.

La titular del Jutjat d’Instrucció número 13 de València, que fins dissabte va rebre a una dotzena de detinguts de la segona fase de l’operació Azud, considera que són un grup criminal.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, la causa, sota secret de sumari, s’ha obert per aquest delicte, a més dels delictes de prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig, tràfic d’influències i associació il·lícita.

Etiquetas
stats