Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Policia prohibeix a la família de Carlos Fabra vendre els 41 béns immobles que posseeix en tot Espanya

Carlos Fabra i la seua exdona, durant la vista oral del seu judici.

Lucas Marco

0

Malgrat deure un milió d’euros a Hisenda, després de ser condemnat en ferm, a Carlos Fabra i al seu cercle més estret no els falten béns immobiliaris en la seua cartera familiar. L’expolític del PP, a més de l’exdona, la filla i el gendre i el seu exassessor i pretés testaferro, posseeixen 41 finques repartides per tot Espanya, segons acredita un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) de la Policia Nacional a què ha tingut accés elDiario.es. 

Els agents encarregats de les perquisicions van enviar manaments dirigits a diversos registres de la propietat perquè dugueren a terme l’anotació preventiva de prohibició d’alienació dels béns immobles propietat del clan, cosa que en els procediments penals es tramita per assegurar l’abonament de les possibles responsabilitats civils (en el cas de Fabra, la Fiscalia Anticorrupció sol·licita un milió d’euros en concepte de responsabilitat civil i 18 milions de multa). 

A Alcoi, l’exdona de Carlos Fabra, María Desamparados Fernández Blanes, té 32 béns immobles. La dona també té dues propietats a València i dos béns immobles més a la Vall d’Alba. En aquesta localitat de la Plana Alta, el jutge instructor del cas va trobar finques de Carlos Fabra confrontants amb les propietats de l’exalcalde del PP, Francisco Martínez, processat per haver-les adquirit per a pretesament fer pilotes amb la requalificació. 

La Policia Nacional també va enviar manaments per anotar preventivament la prohibició d’alienar béns al Registre de la Propietat de Pozuelo de Alarcón (Madrid), on la família disposa d’un habitatge en una urbanització de luxe en què resideix la filla de Fabra i el gendre. 

L’habitatge, inscrit a nom de la societat familiar Carmacas SL i amb una superfície construïda de 546 metres quadrats, és un dels eixos principals de la investigació. La va adquirir la firma Carmacas SL, malgrat ser una empresa pràcticament sense ingressos per activitats mercantils. Amb tres plantes, garatge i piscina, segons les dades consultades en el cadastre, l’habitatge està situat en una de les zones més exclusives de la capital, protegida amb seguretat privada i amb veïns famosos del món de la televisió i del futbol professional. 

L’expresident de la Diputació de Castelló posseeix un bé immoble a Borriol (la Plana Alta), igual que el seu exassessor i presumpte testaferro Alejandro Lorca Heredero, i un altre a Almeria. Borja, el fill de l’expolític del PP, té a nom seu un altre immoble que figura en el Registre de la Propietat d’Orpesa. 

La família Fabra s’enfronta a una petició de penes severes de presó per part de la Fiscalia Anticorrupció. A més de xifrar en un milió d’euros la responsabilitat civil, el ministeri públic demana per als membres de la família Fabra processats 18 milions en multes.

Etiquetas
stats