Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP valencià agraeix la contribució de Ximo Puig a “facilitar” un govern de Mariano Rajoy

Isabel Bonig es dirigeix al president Ximo Puig en les Corts

Laura Martínez

València —

Els populars valencians continuen traient rèdit polític de l’anunciada abstenció del PSOE –protegida amb el seu vot en el comité federal pel president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig– en la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern.

Així doncs, durant la sessió de control en les Corts de hui, tant la portaveu del PPCV, Isabel Bonig, com la diputada María José Catalá han agraït al cap del Consell que haja contribuït a “facilitar” un govern de Mariano Rajoy, un executiu “molt hostil” per a la Comunitat Valenciana, com han reconegut reiteradament des del Govern valencià.

Durant el debat, el president ha explicat que confia que, d’ara endavant, el govern en minoria del Partit Popular a Madrid “siga capaç de canviar absolutament el seu tarannà” i que “el seu tarannà i la lleialtat institucional siguen la norma, i no la deslleialtat, com ha estat fins ara”.

No obstant això, ha reconegut que no té “molta confiança” en aquest executiu de Mariano Rajoy, alhora que ha incidit que el que ell ha fet personalment i el PSOE en conjunt ha estat “posar l’interés general per davant de l’interés particular”. “Tant de bo alguna vegada el PP fera una cosa semblant”, ha dit el cap del Consell.

Podem i Compromís critiquen l’abstenció

Els portaveus de Compromís, Fran Ferri, i de Podem, Antonio Montiel, han advertit que l’executiu de Rajoy “discrimina” i “maltracta” els valencians, i també que comporta “una amenaça permanent” a la Comunitat.

“Personalment, des de l’estima i el respecte que li tinc, que n’és molt, no estic d’acord en el moment en què va explicar el seu vot en el comité federal dient que ho feia com a president dels valencians”, li ha dit Fran Ferri, que ha ressaltat que “els valencians som víctimes d’un govern insensible”.

Segons Ferri, dissabte que ve “viurem un episodi molt trist”, perquè es donarà suport a un govern del PP que “significa que guanyen els poderosos i els corruptes i perden els valencians”.

Des de Podem, Antonio Montiel ha preguntat a Puig “com avalua ”les conseqüències per a la Comunitat Valenciana de la repetició d’un govern del Partit Popular presidit per Mariano Rajoy“.

El president ha respost que “sabem el que ha estat el Govern amb majoria absoluta del PP per a la Comunitat Valenciana, profundament negatiu, i la meua opinió sobre això no ha canviat”.

Al seu parer, “Rajoy no és només un perill, és una amenaça permanent per a la Comunitat” i, a manera d’exemple, s’ha referit a l’“amenaça” de presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei de creació de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, l’antiga RTVV.

Ha subratllat que el PSOE “es va comprometre davant de la societat espanyola a fer que, de cap manera, s’afavoriria un Govern del PP i van parlar d’un govern alternatiu”, però ha denunciat que “els seus compromisos se’ls ha emportat el temps”.

Etiquetas
stats