Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El PSOE argumenta que “no hi ha sospites” d’irregularitats en el projecte Castor per tombar la comissió d’investigació que proposa Compromís

L'exministre d'Indústria, José Manuel Soria, el d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, i l'expresident de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, en el Castor.

Lucas Marco

0

El PSOE considera que ha passat ja molt temps des que es va iniciar el projecte Castor, que no hi ha sospites d’irregularitats i que ja hi ha prou comissions d’investigació en el Congrés.

Així, juntament amb els grups parlamentaris del PP i Vox, els socialistes van tombar la setmana passada la proposta de Compromís de comissió d’investigació sobre el projecte Castor, pel qual estan processats dos directius de l’empresa Escal UGS als quals demanen cinc anys de presó. L’empresa, tal com va informar aquest diari, considera que no va tindre un “impacte ambiental significatiu”, malgrat els 519 terratrémols que va causar, amb magnituds que van arribar a 4,2 punts en l’escala de Richter.

La portaveu socialista en el Congrés, Adriana Lastra, va defensar en la Junta de Portaveus que “l’assumpte de fons es remunta a una legislatura molt anterior” i que, a més, “no hi ha sospites fundades que s’haja produït cap irregularitat”, segons ha revelat dimarts el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví.

Llastra també argüeix l’“elevat nombre de comissions actualment en funcionament en la cambra o amb previsió de crear-se” per rebutjar que la iniciativa de Compromís, soci del PSPV-PSOE en l’executiu autonòmic valencià, s’incloguera en l’ordre del dia.

Baldoví ha criticat la decisió del PSOE de votar en contra de la seua proposta de comissió d’investigació i ha recordat el canvi en l’orientació del vot sobre aquest tema dels socialistes. “Ens ha sorprés molt la negativa del partit socialista, perquè en la legislatura anterior hi va votar a favor i ara hi vota en contra”, declara Baldoví.

“De sospites, com a mínim, n’hi ha en molta gent, sobretot quan els ciutadans estem pagant per aqueixes indemnitzacions d’un projecte que probablement mai degué veure la llum”, critica el diputat de Compromís en el Congrés, que recorda que “ara acabaran les comissions i els grups de treball de reconstrucció i, per tant, pot haver-hi lloc per a aquesta comissió”.

Compromís va registrar la sol·licitud de creació d’una comissió d’investigació el 29 de maig passat després de conéixer-se la incorporació de l’exministre socialista d’Indústria José Montilla al consell d’administració d’Enagás. La formació valencianista considera que no és “ni ètic, ni estètic”, tenint en compte que va ser Montilla mateix qui el 2006 va declarar el projecte Castor “urgent, necessari i prioritari”.

El PSOE, segons va publicar el diari El Mundo, va demanar ajuda al PP per a tombar la proposta de comissió d’investigació per por que la vicepresidenta del Govern Teresa Ribera, que va donar llum verda al polèmic projecte de magatzem de gas, es veiera obligada a comparéixer.

El senador del PSPV-PSOE Artemi Rallo ha reaccionat davant les crítiques de Baldoví i ha destacat que el Govern socialista “afortunadament ja va prendre les decisions necessàries” i va anunciar el desmantellament del magatzem de gas Castor. Rallo ha instat totes les forces polítiques a “mirar cap al futur i centrar-se en abordar prioritats reals per als espanyols i les espanyoles, com la reconstrucció econòmica, social i sanitària després de la pandèmia del coronavirus”.

“Les prioritats actuals són prou rellevants, importants i transcendents per a l’activitat política, institucional i parlamentària per a estar mirant al passat, a àmbits en què afortunadament ja s’han adoptat les decisions necessàries”, ha defensat el senador socialista, que va afegir que “estar mirant al passat desenfoca el que són les prioritats nacionals”.

 

 

Etiquetas
stats