Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Sanitat obri una investigació per la vacunació irregular del dimitit fiscal en cap de Castelló

José Luis Cuesta, exfiscal cap de Castelló.

Carlos Navarro Castelló

0

La Secretaria Autonòmica de Salut Pública, dependent de la Conselleria de Sanitat, ha obert una investigació arran de revelar elDiario.es que el fiscal en cap de Castelló, José Luis Cuesta, es va vacunar saltant-se l’ordre establit pel ministeri i la Conselleria de Sanitat l’11 de gener passat en el centre de salut 9 d’Octubre de la capital de la Plana.

Hores més tard de publicar-se la informació, Cuesta va presentar la renúncia a la Fiscalia General de l’Estat dirigida per Dolores Delgado, que va acceptar la dimissió.

Sobre aquest tema, fonts de Sanitat han explicat que amb la investigació pretenen aclarir les circumstàncies que van fer possible la vacunació del fiscal dimitit, ja que la seua dona treballa en el centre de salut esmentat, motiu pel qual va poder accedir a les vacunes.

Les perquisicions tractaran de constatar si es va usar exclusivament la dosi que se li va administrar a Cuesta o si en va utilitzar alguna més per a persones reunides fora del grup estipulat per les autoritats sanitàries, és a dir, persones majors de residències i personal sanitari i sociosanitari exposats en primera línia davant del coronavirus.

Independentment d’aquests fets, la situació de Cuesta al capdavant de la Fiscalia de Castelló ja era delicada, des que els jutges d’instrucció de Castelló remeteren al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el dia 9 proppassat una queixa en què denunciaven “ingerències”, escrit del qual encara no havien obtingut resposta.

Un dels fets relatats en aquest escrit és especialment greu, pel fet d’estar relacionat amb un presumpte cas d’agressió sexual amb dos interns implicats (agressor i víctima) d’un Centre Específic de Malalts Mentals.

Segons el relat dels magistrats signants de la queixa, “després de la recepció de l’atestat en la Fiscalia i, després de l’acord d’incoació de diligències d’investigació penal, cap diligència es va acordar tendent a investigar o a protegir la víctima, i es va formalitzar una denúncia sense petició de mesura cautelar que es va judicialitzar en ple estat d’alarma amb el perjudici consegüent que això ha suposat per a la víctima”.

José Luis Cuesta és fiscal en cap de Castelló des del 2012, any en què va succeir a Javier Carceller al capdavant del ministeri públic. Prèviament s’havia dedicat a la secció de delictes econòmics i fins al 2010 va ser fiscal de menors. Al gener del 2018, va renovar el càrrec de fiscal en cap sense que s’hi presentara cap altre candidat.

Etiquetas
stats