eldiario.es

9

La Diputació de Castelló premia un empresari a qui el fiscal demana presó

Moliner anuncia l’“Alta Distinció de la Província” per a Porcelanosa el mateix dia que la Fiscalia demana cinc anys per al seu president, Manuel Colonques, per la seua actuació al capdavant d’una altra de les seues empreses.

El presidente de la Diputación de Castellón, Javier Moliner.

El presidente de la Diputación de Castellón, Javier Moliner.

Un premi que és una “reivindicació dels valors, el talent i l’orgull de ser castellonenc”. Javier Moliner, president de la Diputació de Castelló, del PP, va definir així divendres passat les Altes Distincions de la Província en una nota de la institució. El comunicat destacava que el beneficiari del premi més important era l’empresa ceràmica Porcelanosa. Aqueix mateix dia, es va fer pública la petició de la Fiscalia Anticorrupció per al president de la companyia, Manuel Colonques: cinc anys i deu mesos de presó per suborn i falsedat en document mercantil, segons informa l’agència EFE. 

Colonques està sent investigat per la seua actuació al capdavant de l’empresa Maguitel. El procés penal en què està immers indaga en les presumptes adjudicacions fraudulentes en la construcció de la plataforma logística PlaZa, propietat majoritàriament del Govern d’Aragó. La Fiscalia Anticorrupció considera que va haver-hi un pla ordit l’any 2002 pels principals responsables per a obtenir beneficis de les obres. El fiscal calcula que es va produir una desviació total en perjudici de PlaZa per valor de 147,3 milions d’euros. El seu escrit demana 190 anys de presó per a 25 persones, entre les quals hi ha l’antic viceconseller d’Obres Públiques del Govern aragonés Carlos Esco.

La Diputació va anunciar el premi a Porcelanosa hores abans que es coneguera l’escrit del fiscal sobre Colonques. No obstant això, fa mesos que es coneix la seua imputació. En la nota de la institució provincial, es justifica el guardó a la companyia perquè “Porcelanosa ha donat molt a la gent d’aquesta terra: faena, posicionament, oportunitats… i és hora que la província li torne el reconeixement que mereix”. 

Castelló en Moviment ha fet públic aquest diumenge un comunicat en què es plantegen “demanar al President de la Diputació que es replantege la seua proposta. Si no és així, difícilment podran evitar el nostre vot decididament en contra en el plenari”, en paraules de la seua diputada provincial, Anna Peñalver. El premi a l’Alta Distinció ha de ratificar-se en la Comissió de Transparència de la Diputació de Castelló i aprovar-se definitivament en el ple de febrer, ha recordat Peñalver.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha