Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sagunt penja la bandera republicana en la balconada de l'Ajuntament

La bandera republicana en l'Ajuntament de Sagunt.

elDiariocv

L'Ajuntament de Sagunt ha penjat uns minuts la bandera tricolor republicana en la seua balconada al ritme de l'himne de Riego, en homenatge a les persones que van defensar la II República fa 86 anys, així com el període democràtic que va inaugurar, desafiant la prohibició de la Delegació de Govern. El responsable, Juan Carlos Moragues, ha advertit aquesta setmana que portaria als tribunals els consistoris que exhibiren la bandera republicana.

Els regidors Pablo Abelleira, Roser Maestro, José Vicente Muñoz i María Giménez han secundat aquest acte d'amb prou faenes tres minuts en la balconada de l'Ajuntament de Sagunt i els regidors Guillermo Sampedro i Mónica Caparrós en la Tinença d'Alcaldia del Port de Sagunt.

Aquesta iniciativa forma part dels actes en commemoració i divulgació del 86 aniversari de la proclamació de la II República que va aprovar el ple del municipi en la sessió del passat 28 de març.

L'Ajuntament promourà activitats per a la rehabilitació política i cívica de tots els ciutadans i ciutadanes que van ser víctimes de la repressió franquista, ja anara durant l'alçament militar o durant la postguerra.

La proposta va ser portada al Ple per Esquerra Unida i presentada pel membre de l'equip de govern Guillermo Sampedro i aprovada amb els vots a favor de Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre, PSPV-PSOE i Iniciativa Porteña, el vot en contra del Partit Popular i l'abstenció de Ciutadans.

Segons el text, la II República “va promoure l'avanç en la transformació de la nostra societat, en la defensa de les llibertats individuals i col·lectives, i en la consecució de la justícia social”.

“Aquest sistema democràtic va acabar amb la derrota en la Guerra Civil per a donar pas a més de 40 anys de franquisme, de repressió i de reculades”, prossegueix.

El 14 d'Abril, segons la proposta municipal, “ha de ser una data reivindicativa per a reclamar el dret a la República i fer un homenatge a tots els alcaldes i regidors dels ajuntaments d'aquell període, així com condemnar el colp d'estat franquista contra la II República”.

Etiquetas
stats